fredag, januari 14, 2011

Harar, patrioter & korruption

I Thailand har vi gått in i Harens år, fast egentligen inte. Det kinesiska året börjar inte förrän i 2 februari. Ging som är är född i Harens år hittade en kompis på Jung Ceylon.

I Bangkok är nog en del ungdomar sura. Polisen har infört utegångsförbud. Ingen under 18 år får vara ute längre än till kl 22 i huvudstaden. Tur man varken är Bangkokian eller ung...

TPN, Thai Patriots Network är en grupp som börjat en ny demonstrationsvåg. De lovar/hotar att demonstrerar utanför utrikesdepartementet tills utrikesminister Kasit och premiärminister Abhisit avgår. Chaiwat Sinsuwong, en framstående ledare av den gula rörelsen är det tunga namnet i patriotrörelsen.

Chaiwat var med och startade partiet Palang Dharma Party (saligen insomnat) där Thaksin startade sin politiska bana. Nu gillar Chaiwat inte längre Thaksin, han gillar inte heller denna regering och han gillar numer minst av allt Kambodja! TPN anser att Kambodja stulit thailändsk mark och att de inte hade rätt att arrestera de sju på gränspromenad. Av de sju har nu två släppts, bland annat parlamentsledamoten Panich. TPN har hotat att stänga gränsen med demonstrationer vid Sa Kaeo, något som retat upp regering och militär. Även boende i det omstridda området tycker det är dumt och har i sin tur demonstrerat mot TPN. 23 januari demonstrerar de röda igen. 25 januari de gula. Man blir snurrig av alla demonstranter!

På Phuket skiner solen, byn är tom och stranden full. Alla turister lapar sol!

Det blir ny omröstning om National Anti Corruption Commission Act (NACC). Organisationen som ska bekämpa korruption gavs i förslaget rätt att förhandla sina löner och förmåner med sig själva. Det inbjuder till korruption i anti-korruptions-organisationen!

84 gula vakter har dömts till mellan 9 och 30 månaders fängelse för raiden och ocupationen avTV-stationen NBT mellan 22-26 augusti 2008. Nu väntar vi på resten från 2008...

Bilden har inte ett dugg med saken att göra, det är vår städerska Anns söta dotter som fått present efter att varit med på dansuppvisning på festival.

5 kommentarer:

  1. Jaså, jag tyckte precis att det var du på bilden tillsammans med Ging, men jag har alltså misstagit mig menar du?

    SvaraRadera
  2. Det har sina fördelar att bli torr bakom öronen =)Härligt att ni har soligt och skönt, det finns hopp om härligt soliga vinterdagar här med inom en snar framtid. Ha det bra i värmen, kram!

    SvaraRadera
  3. Eftersom det är "harens år" så skuttade vi med Tuk Tuk, jag, hustrun, barnbarn med kompis till Nai Harn i dag, badade och hade det skönt, mycket folk på stranden, vi vadade över till bortre ändan, det är kul att ligga på rygg och flyta med strömmen in i bassängen, som att surfa. Höga vågor idag, på Karon hade livräddarna fullt upp.
    Politiken får vara i "fred" för mig.

    SvaraRadera
  4. Söt tjej och intressat om politiken. tack för info!

    SvaraRadera
  5. Inga fler demonstrationer nu! Varken av gula, röda eller andra färger..............
    Snygg bild på Ging och hans kompis, och gullig bild på lilltjejen.
    Grattis till alla turister just nu - bättre kan det väl inte bli eller?

    SvaraRadera