söndag, januari 09, 2011

Gränsen är nådd

Den 29 december gick sju thailändare fel - på ett eller annat sätt. 55 meter in på kambodjanskt territorium hamnade de öga mot öga med gränsvakter och arresterades. Enligt videoklipp och guvernören i Sa Kaeo var de sju medvetna om att de gick in på kambodjanskt territorium. Guvernören varnade gruppen för att fortsätta, något de valde att inte lyssna på enligt honom. I gruppen finns en parlamentsledamot för Demokraterna, Panich, och sex mer eller mindre gula anhängare (PAD). Denna såpa är en guldgruva för konspirationsteoretiker.

Välj din konsperationsteori:

1, Panich var förd bakom ljuset av de gula som behöver uppmärksamhet för sin nationalistiska kampanj som mestadels är riktad mot Kambodja som de anser stulit land av Thailand. För den teorin talar att PAD (gula) ska hålla stor demonstration senare i januari och behöver elda folk så det blir många demonstranter.


2, Panish vill sälja fler böcker. För den teorin talar att hans självbiografi sålde knappt nå’t förrän han arresterades i Kambodja, nu ligger den på topplistan.

3, De styrande ville att allmänheten tappade fokus på viktigare frågor. För den teorin talar att man knappt ser nå’t om de allvarliga anklagelserna som läckte i WikiLeaks, att men inte ser nåt om korrumptionsundersökningen som visar att korrumptionen är extremt utbredd just nu.


4, Det är Thaksin som ligger bakom, han som såg till att de blev arresterade. De sju hade inte gått fel utan arresterades på thailändsk mark. För den teorin talar att Thaksin är kompis med Hun Sen, premiärministern i Kambodja och har erbjudit sig att hjälpa till att få thailändarna fria.

Och nåt helt annat, det är röd demonstrationsdag idag. Många har samlats vid Phan Fah-bron och dom ska senare vara vid Rachaprasong ca kl 17-18 ikväll. Dom har lovat gå hem vid halv nio-tiden. Räkna med trafikstörningar i dessa områden.

2 kommentarer: