måndag, augusti 16, 2010

Thailands största Casanova!

Det var en gång en man som kallades Khun Phaen. Han var känd för mycket, men mest känd är han för sina övernaturliga krafter och sina kvinnoäventyr. Historien om Khun Phaen utspelar sig för cirka 450 år sedan och är minst sagt actionfylld.

Han satt i fängelse under lång tid, utsågs till guvernör i Kanchanaburi, grillade ett dött barn(!) för att skapa ett barnspöke som kunde hjälpa honom. Dessutom förförde han allt som kom i hans väg. Med sina magiska krafter kunde Khun Phaen få varenda kvinna att smälta - och klä av sig - och han utnyttjade sina magiska krafter till fullo. Det finns en kvinna som är hans hjärtas dam,
Wantho
ng. Denna kvinna älskas inte bara av hjälten utan även hans fiende. Hon far fram och tillbaka mellan dessa män, hon både rymmer frivilligt och kidnappas. Hennes liv slutar med att hon avrättas eftersom hon inte kan välja mellan de två!

Om du träffar en thailändare som bär en amulett med Khun Phaen så han har förmodligen många kvinnor. Eller också vill han ha många kvinnor :-) Amuletter med avbildning av Khun Phaen bärs med förkärlek av män som vill bli populära hos det motsatta könet. Bilden är resultat av googlesökning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

  1. Det gäller att se upp alltså! Fast jag skulle ju förstås träffa någon enligt spådomen.........

    SvaraRadera
  2. Hmm - hittar du en med Khun Phaen-amulett kommer nog Ging binda fast dig ;-) Det är han som berättat historien om Casanovan och säger "se upp alla kvinnor" hahaha!

    SvaraRadera
  3. Men det är ju kanon att dom kör med öppna kort! Den som ändå involverar sig med en sådan "amulett-snubbe" vet ju redan från början att det är lite harem-varning och slipper obehagliga överraskningar... Eller nä, kanske inte. ;-)

    SvaraRadera
  4. aha, det var kul att läsa om den! Finns det inget motsvarande för kvinnor!?

    SvaraRadera
  5. Thailändare av manligt kön är mer eller mindre en slags Asiens Italienare. Har nog träffat den där Khun Phaeng (!) - tack för upplysningen, bättre sent än aldrig!! Kram S

    SvaraRadera
  6. Hannele ;-)

    Katarina, inte vad jag vet och tvivlar dessutom. Detta är ju gamla legender och då är det männen som charmerar...

    Susanna, jaså du ;-)

    SvaraRadera