fredag, april 30, 2010

Sista april i Bangkok

Rapport om dagens händelser i stök-staden Bangkok: De röda hade vett att skämmas för att de ställde till det genom att springa runt på Chulalongkorns sjukhus igår. De bad till och med om ursäkt. Tyvärr har jag inte sett att Payap personligen har bett om ursäkt, men jag kanske missat det? Det var på hans initiativ som de röda drog iväg för att leta gömda soldater på sjukhuset.

De röda har nu kommit överens om att inga aktioner får ske utan att först diskuteras genom med ledargruppen. Sedan beslöt de att riva barrikaderna som gränsar mot sjukhuset som någon sorts ursäkt. Då steg den röde krigaren Seh Daeng in i bilden och beordrade uppbyggnad av barrikaderna igen. Den sidan är viktig för hans försvarstaktik om kravallstyrkorna kommer. Så mycket för gemensamma beslut.


Utrikesministern har gjort uttalanden, mina kommentarer inom parentes:
Vi har kontrollen! (Var då?) De utländska diplomater som varit hos demonstranterna och talat med UDD har agerat opassande (lägg er inte i)"

Thaksin är tydligen mindre död idag enligt ryktet och general Prem som också var död enligt ryktet har återuppstått på 11 infanteriregementet i Bangkok. Nu är klockan middagsdags! Om något händer återkommer jag i detta inlägg, hoppas det blir tyst. Fast jag undrar, det är en massa poliser runt om i Silom. Där togs denna bild bara för några minuter sedan av twittraren Dany_k med en mobiltelefon.

3 kommentarer:

  1. Jag hörde många utryckningsfordon vid 6 men nu har det tystnat. Känner inte för att åka bort och titta nu, tunnelbanan har stängt den stationen.
    Hoppas att det blir en lugn natt. Vi förbereder möte med PM i slutet av Maj/Kram S

    SvaraRadera
  2. I slutet på maj blir det! Vi laddar och tänker... Förslag på gruppnamn?

    SvaraRadera
  3. Inbördeskrig?

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/thailand-varnas-for-inbordeskrig-1.1086220

    Stoppa alla turistresor till Thailand?

    SvaraRadera