fredag, april 02, 2010

Rosa, ny kulör i den politiska färgskalan

Idag tänkte en grupp röda demonstrera vid Chulalongkorn-universitet för att protestera mot att de rosa skulle få demonstrera där. Ja, du läste rätt. De rosa är en ny grupp, som protesterar mot protester! De vill att alla ska vara sams och regeringen ska få sitta kvar. De röda anser att de rosa bara är förtäckta gula.

Universitetet stängde direkt när det kom hot om demonstrationer, så
de rosas fredsdemonstration förlades i Lumpini Park istället. Där det viftats med flaggor, skrivits vykort till premiärministern och talats dagen lång. Men även bland de fredliga demonstranterna fanns rötägg. En ofredlig grupp spöade upp fyra röda motorcykel-taxiförare och senare angreps en annan röd motorcykel-taxiförare av en rosa mobb så han fick undsättas av polisen. De rosa anser att bråkstakarna var röda infiltratörer. En av The Nations utsända sammanfattade färgförvirringen bäst: Is it "fake pinks" beating up real reds, or real pinks beat up fake reds, or real pinks beat up real reds or fake pinks beat up fake reds?

Blodet som hälldes ut runt om i Bangkok förra veckan har analyserats och dom har hittat både hepatit-, HIV-smitta och grisblod i vissa prov. Den analyserande gruppen anser att det är ett oetiskt sätt att protestera och fördömde aktionen. De röda ansåg att det var oetiskt alltihopa av den grupp som uttalade sig (att testa blodet eller att påpeka att dom tyckte det var oetiskt?) Jaha - men att tappa blod av opolitiska grisar är etiskt då?

I morgon lördag ska de röda ut och demonstrera igen. Jag vet ännu inte vad de ska göra men det verkar vara väldigt mycket folk i röda kläder på väg till huvudstaden. Det enda som meddelats är att dom ska börja röra sig klockan 09.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar