lördag, mars 13, 2010

Många, få eller mitt emellan?

Demonstranter närmar sig huvudstaden från alla väderstreck. Det är omöjligt att uppskatta omfattningen, uppgifterna går lindrigt sagt isär. Jag tror att regeringen gissat rätt, dom räknar med ca 100 000 personer.

Än så länge går det lugnt till. En röd har slagit en icke-röd man i huvudet med en megafon och en grupp röda har sprängt (utan sprängämnen) genom en kontrollstation i Angthong då dom tyckte kontrollerna tog för lång tid. Inga större konfrontationer alltså, hoppas det fortsätter så. Alla inblandade lovar och svär att inga våldsamheter kommer att ske. Men polisen har hittat granatkastare i Ayutthaya - vad skulle dom användas till tro? Att skapa godisregn? (OBS ironi)
I Bangkok börjar fordon strömma in. De parkerar i Sanam Luang så runt de kvarteren är det rejäla trafikstockningar. Demonstrationen som bara skulle pågå mellan 12 -14 mars verkar svälla tidsmässigt, men även där går uppgifterna isär. Fyra dagar eller 10 pratas det om nu.

Thaksin har målat in sig i ett hörn. Nu är han i Kambodja eller möjligen på väg till England, utkastad från Dubai för att han bedrivit politisk verksamhet med Dubai som bas. Thaksin påstår (naturligtvis) att han själv valt att resa vidare.


Bilden har jag lånat från Bangok Post

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar