lördag, december 05, 2009

Grattis Kungen!

Idag 5 december är det fars dag och födelsedag för Kung Bhumibol Adulyadej. Han blir 82 år och har varit sjuklig ett tag. Kung Bhumibol höll inte sitt sedavanliga tal inför födelsedagen på grund av sin hälsa, det är andra gången sedan 1946 som det skett. Även förra året lät han sin son ta över talet.

Bangkok är smyckat till tänderna, det glittrar och glimmar överallt. Staden ser ut som en julgran! Om jag hade tid skulle jag gärna åka upp och njuta av prakten. 


Olika människor firar olika, många går till templen och ger gåvor och ber. En kvalificerad gissning hur min make kommer att fira är att SOVA! Det är första dagen han är ledigt sedan 1 oktober. På kungens födelsedag är alla pubar och barer stängda.


Hipp Hipp Hurra för Bhumibol Adulyadej!

Tillägg vid 15-snåret: Kungen överraskar! Han checkade ut från sjukhuset, åkte till Grand Palace och höll ett födelsedagstal. Efter att talat åkte han tillbaka till sjukhuset.

Jag har lånat bilden från The Nation. 

11 kommentarer:

  1. Pelle-Medmänniska5 december 2009 kl. 18:09

    "Om jag får göra mig till tolk
    för oss kommentator folk.
    Så vill vi gratulera kung Bhumibol
    från alla kanter och håll"

    Inte vill jag göra några närmare jämförelser med Kungen, men enligt buddismen så är han en medmänniska
    som överaskar, vilket jag också gjorde när hustrun fyllde femtio år, hon var tyst länge på sin födelsedag.
    Men när chocken lagt sig höll hon också tal.

    SvaraRadera
  2. Hej Malee
    Läser ständigt din blogg och ser att du idag tipsar om Bangkok hotell.Det passar mig bra, blev sugen på Imm fusion.Försökte boka men jag avbröt eftersom jag inte hittade så bra info angående incheckning och så. Vet du om man måste visa upp det kort man betalat med vid incheckningen? Vet att det är så på en del andra hotel. Jag kan inte det eftersom jag endast har ett E-kort. Detta med E-kort är svårt att förklara då jag mejlar dem på min knaggligt skrivna engelska.Vore superduper glad om du kan svara på min fråga.
    Hälsn Monica

    SvaraRadera
  3. Överraskar-Pelle; Se där kommentatorn håller nät-tal. Det tackar säkert Kungen för om han visste. Tvivlar dock starkt på att just han läser min blogg ;-)

    Överrraska frugan en gång när hon inte fyller år ska du se vad tyst hon blir läääänge, hahaha!

    Monica: jag har just skickat en förfrågan om hur man gör om man har "E-wallet" - dvs ej fysiskt kreditkort. Lägger in svaret här när jag får något besked. Om du bor på Imm Fusion, snälla tala om för mig hur det var. Jag är också sugen!

    Jag är lite knäpp,jag gillar att kolla in hotell även om jag inte ska iväg på någonstans. Jag är lite hotell-tokig ;-)

    SvaraRadera
  4. Åh vad bra, väldigt snällt av dig =)
    Jag har mejlat hotellet utan att få svar. Om vi bor där så ska jag definitivt berätta hur det var. Tänkte först bo på Suk11 men eftersom det inte finns någon möjlighet till säker förvaring så hoppar vi över det.Hade nog annars varit väldigt mysigt tror jag.
    Hälsn
    Monica

    SvaraRadera
  5. Åh vad bra, väldigt snällt av dig =)
    Jag har mejlat hotellet utan att få svar. Om vi bor där så ska jag definitivt berätta hur det var. Tänkte först bo på Suk11 men eftersom det inte finns någon möjlighet till säker förvaring så hoppar vi över det.Hade nog annars varit väldigt mysigt tror jag.
    Hälsn
    Monica

    SvaraRadera
  6. Monica, jag har inte fått svar än.

    Har inte Suk11 kassaskåp? Det hade dom förr. Man kunde låsa in sina grejer i receptionen. Har dom sagt att du inte kan det numer? Då blir jag förvånad. Eller va menar du?

    SvaraRadera
  7. Hej igen =)
    Jag kanske tolkar deras information fel.Men kolla länken under guest´s valuables.
    http://www.suk11.com/2008/Reservation.html
    Nu ska jag snabba mig, jobbet väntar.Här hemma står regnet som spön i backen och jag ser inte fram emot att ge mig ut.
    Hälsn
    Monica

    SvaraRadera
  8. Hej Monica, jag kanske blandar ihop det eller att dom helt enkelt tagit bort kassaskåpet för att det blev för mycket jobb. Dom har nämligen inte receptionen öppen dygnet runt.

    Det finns vakter så inga obehöriga kommer in i hotellavdelning, ni kan ju ta med ett hänglås till dörren. Fast då får ni ingen städning, hmmm hur man än vänder sig har man ändan bak ;-) Har dock aldrig hört talas om stölder hos suk11.

    Ni kanske ska prova deras nya lägenheter? http://www.suk11.com/apartment/

    Hur som helst, ha så kul(!) i regnet.

    SvaraRadera
  9. Hej Monica! Undrar om du ser detta svar... med tanke på att det tog rätt lång tid innan dom över huvud taget fattade vad E-wallet är ;-)

    Så här skriver dom:

    This method is available at Kasikorn Bank in Thai already. Once we get your previous mail, the our bank's staff just informed us that you can use "E-Wallet" to make the payment in our system. But you need to print out the credit card details for internet use that you recieved from your bank to show the reception when you arrival.

    Så om jag fattar rätt behöver du ett intyg som visar att du har en e-kort - eller? Hur som helst, jag har aldrig visat mitt kort vid incheckning. Ofta har jag inte ens haft med det eftersom jag har ett specifikt kort jag bara använder på nätet.

    SvaraRadera
  10. Tack för svaret =)
    Jag har fixat det via min dotters Visa istället. Jag provade att ta det via mitt e-kort men det blev så himla krångligt så jag gjorde en ny reservation. Jag ska berätta för dig sen hur det var att bo där. Nu är det bara 11 dagar tills vi åker =)
    Hälsn
    Monica

    SvaraRadera
  11. Hej Monica1

    Ja, tala om vad du tycker. Ha en riktigt trevlig resa!

    SvaraRadera