tisdag, april 14, 2009

Svarta Songkran blev blodröd

Vaknade till mitt i natten till nyheten att de rödas huligan-fasoner - inte demonstrationer - skördats sina första dödsoffer. De röda drabbade samman med försäljare vid Nang Lerng marknaden som ligger nära regeringsområdet. Nu är två döda och nio skadade från marknaden, inga uppgifter finns om eventuella skador på den röda sidan.
Premiärminister Abhisit gav ett TV-tal kl 23 där han förklarade att nu var läget snart normaliserat och med allmänhetens hjälp ska krisen vara över innan Songkran är slut. Han bad även allmänheten att berätta sanningen för utländsk media eftersom de röda under gårdagen spridit ut att militären dödat oskyldiga. Undrar om det har med Thaksins CNN- intervju att göra? Jag vet inte om andra sett en annan intervju än den jag sett eftersom det spekuleras om dödsfall i samband med sammandrabbningarna mellan de röda och militären på flera håll, trots att det fortfarande inte finns bekräftade dödsfall. Rykten finns det dock, många rykten. Ett säger att lik staplats på hög i närheten av järvägsstation, ett annat säger det The Nation säger här nedan och ett rykte gör gällande att Thaksin landat med helikopter på Koh Chang. Jag tror inte speciellt mycket på något av dessa rykten.

Så här skriver The Nation att Thaksin säger på CNN: "They trapped the people. Many people died. They even took the dead bodies up on the truck and took them away," Men i den intervju jag sett på CNN säger han: They shot the people. So many people dying, many people hospitalized, more than 60 of them - inget om gömda lik och egentligen inga lögner, bara tvivelaktig retorik och halvtaskig engelska.

Om det hade varit någon annan än the Nation skulle jag tro att de inte kan tolka thai-engelska, men The Nation!? Nu börjar jag undra om den som försöker misskreditera själv misskrediteras - näää nu blev det för snurrigt, god natt igen. Tidigt i gryningen tror många att militären kommer att rycka in för att skingra demonstranterna från deras sista fäste vid parlamentet.

Bangkok Post skriver att tre personer miste livet under gårdagen, två av dem var civila (marknadsfolket). Vem är den tredje och hur dog han/hon - varför står det inte ett ord om det någon annastans? Jag börjar visst bli lika paranoid som vilken gul eller röd demonstrant som helst...


Vad tomten har med saken att göra? Kände att jag behövde en SNÄLL RÖD GUBBE! 


Här kan ni en en video på ett sanslöst misstag av herr Thaksin vid senaste videosamtalet. The Nation gillar honom inte, det har ni förstått vid det här laget va, så de har med glädje översatt till engelska också.


2 kommentarer:

  1. Jag säger som Brita "varför skola människor strida..."
    men människor strider. Däremot strider dessa strider mot min uppfattning om Thailändare.

    Å hur påverkar detta den vanliga thailändarens vardag?
    Å deras överlevnad?
    Tomten är god och röd... men är de röda tomtegoda? Det tror jag inte men det är upplyftande att se en bild på en (1) god röd!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Näme, fasen vad roligt, Tack - karln ser ju heelt vansinnig ut och på gränsen till nervous breakdown.

    En ljuvlig felsägning oooops - men det visste vi ju alla att han betalar de sina/mvh S

    SvaraRadera