söndag, april 12, 2009

Konsten att skämma ut Thailand

Tag en medelålders vänlig dam, förse henne med handklappare och färgglad t-shirt. Där har du en variant av demonstrant. Denna vänliga demonstrant-variant sjunger, klappar och skanderar slagord - oavsett klädernas färg.

Ta en ung kille, förse honom med duk för ansiktet, metallstång och färgglad t-shirt, där har du en en annan variant av demonstrant.
Denna, inte lika vänliga demonstrant-variant slåss, skiker glåpord och slår sönder saker - oavsett klädernas färg.


Nu när jag sett filmerna från gårdagens Pattaya kan jag inte annat än förundras, demonstranterna verkar klonade. Här står stridsberedda, ansiktsmaskerade röda och blå och kastar sten och nån sorts rökbomber på varandra. Att det inte finns några gula med järnrör på plats beror på att de gula enligt uppgift varnats för att ge sig in i "leken"... det skulle kunna utnyttjas av höga militärer och poliser för att genomföra en statskupp.

Så då är vi tillbaka till statskupps-rykterna. Och i och för sig kanske det finns viss sanning i dom, för NÅGONTING måste väl i alla fall militären och polisen hålla på med? Skyddar landet gör dom inte, det har dom inte gjort på lång tid. Så de kanske sitter och planerar kupp, eller har de tröttnat på alltihopa och gått på karaoke-klubb?

Blå är en ny färg i villervallan. Det verkar vara ett medborgargarde i Pattaya som bär blått, ett medborgargarde som försökte göra polisens jobb igår. Men en grupp testosteronstinna hannar med järnrör är ingen bra idé.


Undantagstillstånd i Pattaya är redan borttaget så det är bara att festa på under Songkran!Jag tycker tilltaget är mycket illa, men om UDD ville få omvärlden att reagera har dom lyckats. 

Till min - och Gings - glädje mår han betydligt bättre nu! Det blev en markant förbättring igår, medicinen börjar väl äntligen att ta!

3 kommentarer:

  1. Jag gläder mig åt att Ging börjar bli bättre. Glad Påsk tille er båda!!!

    SvaraRadera
  2. God bättring på maken din,,

    Den röd gula röran är svårt att göra någe me..

    SvaraRadera
  3. Glad påsk Brita, och gott nytt år! Vi har ju thailändsk nyårsafton i morgon.

    Fotavtryck, joooo - liiiiite svårt verkar det med röran ;-)

    Tack båda för hälsningarna till Ging!

    SvaraRadera