fredag, april 10, 2009

Blindstyren i Pattaya

Tidningen The Nation rapporterade kl 12:41 i nätupplagan idag att det inte finns någon rödklädd aktivitet i Pattaya. Det är polischef General Viroj Phaholphaet som säger så. För att säkerställa säkerheten på toppmötet som startar idag har polisen har satt upp 7-8 vägspärrar, 8 000 poliser och militärer finns på plats och dessutom håller 5 000 civila ögonen öppna(?) i Pattaya. Allt detta för att inte bli tagna på sängen av eventuella demonstrationer.

Ovanstående nyhet är fascinerande! Faktum är att redan i morse fanns tusentalet rödklädda demonstranter i närheten av hotellet där Asean Summit ska hållas. Jag undrar var alla dessa 13 000 spioner som skulle kolla efter de röda tittade på? Eller är den en groda av The Nation och det var i går kväll ingen såg någon rödklädd...?! Nattetid är det ju rätt många som har svårt att hålla ögonen i styr i Pattaya ;-)

Nu skanderar runt 2 000 röda demonstranter ca 500 meter från toppmötet : Ut med Abhisit! I Bangkok har de lovat att avbryta trafikblockaden vid 17-tiden. Runt om i landet jäser det och hot kommer från olika håll om att blockera vägar och kommunalhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar