lördag, februari 21, 2009

Nyheter i korthet


Den australiensiske författare som suttit fängslad sen i augusti, dömd för majestätsbrott, har blivit benådad av den thailändske kungen och flugits hem. Vill du läsa mer om historien om hur en man dömdes till tre års fängelse efter att ha skrivit 12 rader i en bok som sålts i endast sju exemplar - Googla: Harry Nicolaides eller läs Sydney Morning Heralds rapport.

De röda hade planerat ett massmöte vid regeringshuset idag, men det verkar flyttats till 24 februari, semmeldagen! Inför detta har premiärministern meddelat att tårgas kan komma att användas som en sista utväg för att skydda regeringshuset. Linjen verkar vara att röda inte får demonstrera lika mycket och häftigt som gula...

Thailands behandling av de statslösa muslimska flyktingarna Rohinga från Burma är skandalöst! En skandal som uppmärksammats betydligt mer i utländsk press än här. I Thailand är ingen ansvarig för någonting när någonting går fel, så även i Rohinga- fallet!

Thailand skakas mer av mjölkskandalen än flyktingskandalen. En uppmärksam rektor i Chumphon klagade på att skolbarnens mjölk var av undermålig kvalitet. När de började undersöka saken snubblade de över en härva av korruption som de just nu försöker nysta upp.

I den djupa södern är läget värre än på länge. Avrättningar, mord och bomber. Håller er borta från provinserna
Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

Bättre sent än aldrig: 73-årige Oon Raisungnone och 75-åriga Sa-ing Kingkokkruad har levt tillsammans i 45 år. På Alla hjärtans dag kom de äntligen till skott och gifte sig! Då passar det bra att meddela att regeringen håller på att klubba igenom ett förslag till pensioner!

9 kommentarer:

  1. Tack för dina nyheter i korthet. Mycket trevligt initiativ, hoppas att du fortsätter med det varje helg!

    SvaraRadera
  2. Min dator gör som han vill!
    eller är det SISU

    SvaraRadera
  3. Mai pen rai Christer! Och välkommen hem snart! Om jag skriver nyhetssammanfattnigar lite då och då återstår att se. Allt beror på orken och lusten... framförallt lusten ;-)

    Pelle, en kommentar är ingen kommentar. Två kommentarer är en för mycket, men när det gäller "inga kommentarer" kan det ju inte gälla - eller hur? :-)

    SvaraRadera
  4. Hej Britt-Marie, jag följer din blogg, me är inget vidare på att vara aktiv med inlägg.Det var via ditt inlägg om den australieske författaren (när börjar man kalla sig författare)blivit benådad. Ha goda dagar därorta,, själv så har jag lämnat USA för Sverige i en månad till sedan blir det Filippinerna.

    SvaraRadera
  5. Det var roligt sagt Britt-Marie, väldigt roligt sagt

    SvaraRadera
  6. Hej OM MIG, så det är kvinnan som var på Arlanda samtidigt som jag som är här ;-) Har det så bra där du är, vi har det väldigt bra där vi är!

    Författare tror jag inte han kallade sig själv, han fick nog det epitetet i och med arresteringen. Egentligen är han lärare om jag förstått saken rätt.

    Pelle, visst fick jag till det bra ;-)

    SvaraRadera
  7. Hej Britt- Marie!

    Precis, det var jag som var på Arlanda samma dag som du reste till Thailand. Nu väntar jag på min intervju på ambassaden, sedan till usa för att tömma huset, seeeen drar vi till Filippinerna, jag längtar så mycket! Det blir tagalog kurs, golfspel och arbeta med min charity skola när jag väl kommer tillbaka till Filipp. Ha de bra. Katarna

    SvaraRadera