måndag, november 10, 2008

Thaksin sitter illa till


För några veckor sedan slog högsta domstolen i Thailand fast att Thaksin gjort sig skyldig till maktmissbruk och dömde honom till två års fängelse.


Det utfärdades arresteringsorder på honom och hans fru som inte gjorde någon ansats att att vilja komma tillbaka och krypa in i fängelse. Då han spenderat mycket tid i England trodde man att han skulle ansöka om politisk asyl där. Men när paret var på resa i Hong Kong passade de engelska myndigheterna på att dra in hans visum med hänvisning till att han är dömd för ett brott som även ger fängelstraff i England.

Om Thaksin varit underrättad om detta i förväg eller inte verkar inte vara klart. Det kan vara så att hans jurister och den engelske regeringen faktiskt kommit överens om att detta. England har mycket goda förbindelser med Thailand och vill förmodligen inte krångla till dom diplomatiska kontakterna. Nu blev ett tu tre Thaksin någon annans problem och de som jobbat med att få honom utvisad sliter sitt hår... så länge han fanns i England visste dom hur dom skulle försöka gå vidare. Nu är frågan är vilket land som nu kommer att ta emot den omstridde ledaren, för ledare är han fortfarande i mångas ögon.

Thaksin satt bättre till när denna bild togs!


Tillägg tisdag 11 nov. Nu är han arg herr Thaksin. Han säger i intervjun som du kan se här att nu är det dags att lägga pappren på bordet och säga som det är... exakt vad han ska avslöja framkommer när han nästa gång ringer in till ett massmöte. Ooops - det tror jag betyder att läget INTE kommer att lugna ner sig på den politiska fronten! Det ska vara Reuters som gjort intervjun, men jag har inte hittat den på deras hemsida. (OBS, han talar thai i videon)

2 kommentarer:

  1. Landlös, hemlös som han är Thaksin borde han kompromissa.

    Men han är väl som fackordföranden som bjöd upp en flicka till dans och frågade om han efter dansen fick bjuda på en drink och följa henne hem

    Du får dansa och bjuda på en drink, men inte följa mej hem. "Tyvärr, det var en paketlösning"
    Hej vad det svänger i Thailandet

    SvaraRadera
  2. Ja det svänger alltid rätt bra om Thailandet, Pelle ;-)

    SvaraRadera