måndag, november 24, 2008

Är det fredligt att kapa bussar?


Sex PAD-vakter klev på bussen, beväpnade med hemmagjorda skjutvapen, ammunition och metallpåkar. De beordrade chauförren att stanna, jagade ut passagerarna och körde iväg. De stoppades av polisen som sköt sönder framdäcken.

Eftersom bussen inte kom fram säger säkert PAD att väktarna redan är sparkade ur organisationen. Det var det dom sa om de två PAD-vakter som greps med 23 pingpong-bomber härom dagen.

Men detta inte är den första statligt ägda stadsbuss PAD lagt beslag på. De har med våld tagit kontroll över en flera bussar för att kunna skjutsa sina demonstranter kors och tvärs över staden.

Polisaattackerande kvinnor och fullt beväpnade frilans-väktare - varför stoppar ingen galenskapen?! Om deras röda motståndare tog en enda buss eller ens puttade på en motståndare skulle PADarna skrika som en stuckna grisar om hulianfasoner!


Hur ska Chamlong kunna skylla busskapningar och attacker på polisofficerare på regeringen? För han sa så igår PAD-ledaren; Regeringen kommer att vara ansvarig för alla eventuella våldshandlingar under morgondagen (dvs idag)

2 kommentarer:

  1. Det är inte undra på att Dagens Nyheter och andra papperstidningar går dåligt, när man kan få så här aktuell och informativ information
    från Ging & Maleé bloggen, mycket intressant.
    Marie, dina journalistiska anlag glimmar i vintermörkret.

    SvaraRadera
  2. Pelle, kalla mig TT-Malee ;-)

    Den inrikespolitiska cirkusen är fascinerande i mina ögon. Det finns många fler exempel men ibland måste man jobba och inte blogga, så nu ska jag bygga kryss!

    Hej hej - pussa frugan!

    SvaraRadera