torsdag, oktober 02, 2008

Passa dig! Att stjäla kan vara farligt!


Ibland blir det tragikomiskt. På Phuket har dom haft problem med moppeburna väskryckare som tränger av folk från vägen.

Men nu har dom i alla fall fått tag på en. Miss Gopkul pekar ut Nop, en byggnadsarbetare som ryckte väskan av henne på lördagsnatten. Senare, påtänd och full trodde Nop att han var förföljd av polisen. Han kraschade och då kom verkligen polisen... och grep honom!

Nop gör inga försök att förneka anklagelsen och påpekar att han inte gjort så här på Phuket förr. Vid frågan om han stulit någon annanstans i landet svarar Nop: Jaaa - i Bangkok stal jag, hade samlat på mig 800 000 baht när jag åkte fast. Jag dömdes till tre år men blev frisläppt för gott uppförande efter två.

När jag arresterades i Bangkok hamnade jag på löpsedeln, jag vill inte bli kändis igen - kan vi inte göra en deal, frågade Nop polisen. Han påpekade; Jag har aldrig stulit från en utlänning, för det skulle inte vara bra för turistindustrin(!). Sen skulle polisen vara mycket hårdare på mig om jag stal från utlänningar, så jag stjäl bara thailändska tjejers handväskor..."

Miss
Gopkul är helt klart förbannad och varnar Nop: "Jaså’ru, du stjäl från tjejer va!? Passa dig, en dag kommer du att försöka rycka väskan av en tjej som inte är en tjej utan en utklädd kille! Och han kommer förmodligen att slå ihjäl dig!"

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

  1. Kan man kalla honom "gentlemannatjuv" när han stjäl från tjejer? Även om han nog tycker det själv.
    Sådana här "småbrott" verkar att öka på turistorterna?
    Marie hörde du att TG 960 från Bangkok fick vända i går fel på något
    Jag frågade på Thai air i Sth.när skall dom byta plan (dom är gamla)
    Thai prioriterar Frankfurt Paris London.
    Vi skulle varit i Phuket i dag,Canceled min hustru blev sjuk
    vi gör ett nytt försök i Jan. 2009

    SvaraRadera
  2. En amerikanska såg bilden i tidningen och åkte direkt till polisstationen. Hon är 100% säker att det var han som överföll henne också... så mycket för att han inte rånade utlänningar. Gentlemannatjuv, jo pytt - vanligt drägg skulle jag vilja påstå!

    Va tråkigt med frugans hälsa. Skickar en kram till henne och hoppas på snabb bättring!

    SvaraRadera
  3. Ha ha- only in Thailand!!;)

    SvaraRadera