fredag, januari 18, 2008

Teflonminnet slog till!

Är inne på harmoniska och semesterlika bilder just nu. Beror förmodligen på att vi åker på semester på måndag morgon! Ska hämta upp min mor i Bangkok, umgås lite med thailäkten och sen åka till Ban Krut och Khao Lak.

I förrgår fick jag lite problem - kom på att jag glömt min 90-dagars-uppvisning på immigrationen. Vi åkte dit direkt och efter att (framförallt Ging) smörat lite och betalat böter, fick jag min stämpel. Jag fick en skarp tillsägelse att inte göra så här fler gånger - då ryker mitt ett-årsvisum! Sen häftade dom fast en extra stor lapp med datumet jag skulle komma nästa gång i passet. Hmmm... jag har dåligt minne - inte dålig syn!

11 kommentarer:

  1. Ja tänkr där stod vi och leb lite småglada över att grabbarna fattat att det är läckert med lite äldre kvinnor, tji fick vi :-)
    Va roligt att få mamsen på besök,
    lir en liten släktträff så vad jag förstår!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Åh, skall ni åka till Ban Krut, vad härligt! Vi var där på vår senaste tripp i november. Besökte templet som är jättefint. Fast även om jag är galen i starka härliga färger ställer jag mig lite tveksam till ett ljust turkos tempel. Fast fint är det! Det är lite kul, tänk en svensk ljusturkos kyrka.... Ha det så skönt, vore roligt men en blogg från Ban Krut med bild. Stränderna är så fina. Berätta gärna var ni bor och om de har webb-sida, kan vara kul utflykt när vi får besök framöver.

    SvaraRadera
  3. Jag har dåligt minne och dålig syn!!! och dom vägrar ge mig års-visa p g a att jag är för "ung" tur att man fortfarande har humor, ha ha.
    Hoppas ni får en riktigt skön semester, vi får vänta tills turistsäsongen är över.

    SvaraRadera
  4. "Visa" det är inte att leka med,tänk om de kunde "visa" hur det skall vara i stället.
    Vi fick i alla fall tre månader,vi behövde inte mer heller.Men jag frågade på sex mån.De tyckte jag skulle söka visa före biljetten då får man inga billiga på Thai Air. 90 dagar före resan. Billiga biljetter går först.

    SvaraRadera
  5. Carina, grabbarna tyckte nog att ni var läckra men dom var så blyga att dom var tvungen att prata om hunden.... eller vad tror du?!;-)

    Och ja det blir släktträff, första gången min mor träffar Gings släkt!

    Lotta, kommer att blogga i efterskott. Tänker framförallt ha semester från datorn! Fast det är en jobbresa, ska skriva om det så småningom.

    Lena, Gift dig! Fast med tanke på vad dom strulat sen jag gifte mig var det enklare att ha turistvisum än familjeanknytningsvisum...
    Och det är väl trevligt att man är för ung för något ;-)

    SvaraRadera
  6. Pelle - är du här nu? Vad gäller mitt visum kan jag inte skylla på att de inte visa’ mig - det gjorde dom. Men jag glömde... Klart man köper biljetter före visum!

    SvaraRadera
  7. Japp, nu är vi på eller i Karon i det lilla hus (eller Bungalow) Har aldrig förstått skilnaden vet du Maleé? Kommer nog och hälsar på när vi blivit bruna.

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att det gick vägen med visumet.

    Ha nu en riktigt skön semester alla tre, så ser vi fram emot blogg-rapporter samt nyutgåva av rese-bok.....

    P.S. Fick du någon assistans åt din mor vad gäller flyget? Vet att du skulle kolla med Thai igen, samt att du frågat på forumet.

    SvaraRadera
  9. Pelle, välkommen till värmen! Nu åker vi ju bort... hur länge blir ni här?
    Bungalow är: "friliggande envåningshus med verandor och flackt, utskjutande tak." Alltså ett hus ;-) fast asiatisk stil, ordet kommer från hindi.

    Johanna; Nix, ingen svarade på forumet, men mor åker raka vägen - vi hämtar upp i Bangkok så jag frågade inte nåt med på Thai.

    Det ska bli sååå kul att få se nåt nytt nu! Kram och hälsa hela familjen!

    SvaraRadera
  10. Ha en bra semester,Maleè och Ging och mamma det blir niog spännande
    Vi är här till 14 April.
    Som pensionär så är det inte så noga med semester.vi bor så nära Karon school,så när de inte sjunger nationalsången så vet vet att det är Lördag eller Söndag. så fint har man det i Thailandet.

    SvaraRadera
  11. Pelle, ja men då finns gott om tid att besöka oss i söder! Min mor och Ging är rätt lika, dom är lite betuttade i varandra ;-) Ska bli kul att våra släkter äntligen ska få träffas.

    Idag sjunger ingen på skolan - ha en bra söndag. Nu ska jag packa!

    SvaraRadera