söndag, september 23, 2007

Heja munkar!

Det här är civilkurage! Hoppas att det leder till ett bättre Burma!
Se även DN och Bangkok Post.



Tillägg 24 september: Här tycker jag man finner den bästa informationen, Irrawaddy News Magazine. Motståndet ökar och ökar - så gör även rädslan för eventuella militäraktioner.

6 kommentarer:

  1. Jo verkligen. Hoppas som du säger att det leder till ett friare Burma. Landets problem är ju dess koloniala konstruktion. Även om man blir av med juntan måste man ta ställning till alla minoritetsfolk o vad de önskar av självständighet osv..men att bli av med militären vore ju en drömstart

    SvaraRadera
  2. Jo det finns många problem i Burma - varav militärjuntan ett av det grundläggande.

    Jag är framförallt imponerad av munkarna, att dom vågar. Sist det bregav sig på på protestfronten sköt dom ju ihjäl runt 3000 personer. Internet är bra när omvärlden kan göras uppmärksam på vad som händer i omvärlden.

    SvaraRadera
  3. Apropå det, när jag var i Burma fanns inget fritt internet. Man kunde bara ta emot på hotellen och fick ej surfa fritt.Men detvar 2001

    SvaraRadera
  4. Ja Internet är mycket bra - inte många despoter som kan känna sig säkra längre... Har du kollat Irriwaddy.org? Oj va många som marscherar nu!

    SvaraRadera
  5. När de väl proteaterna så gör de det rejält dessa munkar må jag då säga. Också brukar vi säga att ensam är stark.....tror inte det stämmer riktigt!
    Kramis Carina

    SvaraRadera
  6. Näää - ensam är nog inte så stark i militärstyrda diktaturer...

    SvaraRadera