fredag, oktober 20, 2006

Altan-kalas


Igår klockan 14 kom Gings polare Bass och Doi på besök. Strandmatta rullades ut på altanen och whisky, is och soda ställdes fram. Sju timmar senare satt de forfarande kvar! Under sittningen avhandlades allt från gemensamma vänner till politik och bensinpriser. Bensinen var uppe i 30 baht litern under sommaren, nu ligger den runt 28. Det är dyrt för den som har thailön. Regeringen har även haft förbud mot "ren" bensin när vi varit borta. Endast gasohol - blandning av bensin och alkohol - fanns att tanka. Men det visade sig att tunga fordon inte gick att köra på gasohol, truckar hackade och hostade fram på vägarna... nu finns båda varianterna på mackarna igen.


Och naturligtvis pratades det mat på altanen, ett favoritämne för de flesta thai. Mat diskuterades med sån inlevelse att de var tvungna att ta en liten paus och åka och handla lite gott småplock som curryris, nudlar och grillad kyckling. Vid halv tio på kvällen for de två glada gossarna vidare - till jobbet! Bass är basist i ett band i Patong och Doi är ljudtekniker både i Chalong och i Patong. Undrar hur det gick att jobba för dom - lite vingliga var de allt!

Själv satt jag på kontoret och byggde korsord under kalaset. Men jag tar igen det i helgen då vi åker till Khao Lak. Jag vill lägga ut en rapport om dagsläget på min hemsida så jag ska ut och va’ frågvis på hotell och fotografera stränder - hoppas det inte regnar! Ging ska träffa Pi Tak för att få spellistor och cd’s så han kan träna in repertoaren. 9 november börjar han trumma med Pi Taks band på Happy Snapper Bar i Nang Thong Beach, Khao Lak.

Bilden visar vårt hus - utan partajande thaivänner på altanen :-) Därinne finns varmvatten igen, Ging fixade det innan kompisarna dök upp.

1 kommentar:

  1. Från: Pia den 06/10/21 14:09
    Vilket mysigt hus!

    Från: Lena den 06/10/22 03:38
    Åh, vilket fint hus!

    Från: Malee/BM den 06/10/22 14:22
    Ja... visst är det fint - trivs superbra här.

    SvaraRadera