onsdag, oktober 25, 2006

Cement och mygg

Köp en stor förpackning tvättmedel och du får - inte sköljmedel som vore logiskt, utan nagellack! Eller varför inte slå till och köp tre kastruller - du får en insektsspray på köpet! Thailändska specialerbjudande upphör aldrig att förvåna mig. Dom har aldrig med produkten du köper att göra.

Igår skulle Ging hämta cementmöbler till trädgården. En barägande australiensare har blivit av med sitt hyreskontrakt och är tvungen att lägga ner verksamheten. Så han sålde ut allt väldigt billigt. Vi reserverade ett set innan vi åkte till Khao Lak, men när Ging kom dit hade australiensaren glömt oss och sålt alla. Den mannen behöver skruva på korken och stänga baren för sig egen skull! Så vi åkte och köpte nytt. Lika bra var väl det - det vi fick tag på var snyggare. Det kostade 2.500 baht och då ingick hemkörning i priset. Däremot fick vi ingen konstig specialpresent men jag skulle inte blivit förvånad om hon sträckt fram cykelpump som present.

Så i morse intogs frukost i det fria, med kvittrande fåglar och - mygg i massor! Vi måste nog ringa "pestcontrol" så de får komma och gift-bomba baksidan. Fast vill egentligen inte det, inte bra för fåglar och grodor och förmodligen inte för vår husdjurs-orm heller! Vi provar en vecka till. Det har precis slutat regna och myggen är både bildligt och bokstavligt på hugget.

Vi var väldans ambitiösa i går. Jag satt på kontoret och byggde kryss hela dagen och Ging satt på altanen och lät: "pom pom poddi på på poddi på på pchiiiii badabbadabada". Han tränar, vilket är rätt underhållande för den som ser och hör honom - men inte musiken han har i lurarna. Jag är väldigt imponerad (läs: avundsjuk) av hans musiköra. Han lyssnar på en låt några gånger och sen spelar han den utan besvär. Nu ska jag bygga fler kryss, hej hej!

3 kommentarer:

  1. Från: Petra ( länk ) den 06/10/25 09:06
    hehe, lät riktigt roligt det där med gåvorna som följde med! det måste vara kanon att bo sådär, vart i sverige bor ni annars? kram petra

    Från: Bm/Malee den 06/10/25 10:13
    Hej petra!Du verkar inte ha det så tokigt du heller - kollade din blogg, den är alldeles för kul att läsa :-) jag borde nämligen jobba... Vi bor sommartid i Stockholm, men jag kommer från Bollnäs, Hälsingland och lär aldrig bli annat än Bollnäsbo oavsett hur länge jag bor på annan ort.

    SvaraRadera
  2. Vilken lyx & bo i thailand!(= råkade bara hamna inne på denna sida och läste det du skrivit!! jag saknar khao lak väldigt mycket! & ville bara fråga jobbar Auddy kvar på happy snapper?(=

    SvaraRadera
  3. Ööööh - vem av dom är Auddy? Beskriv honom så ska jag svara bättre ;-)

    SvaraRadera