fredag, mars 16, 2012

Hemma igen för andra gången

Den 18 oktober 2006 publicerades denna bild på en planterande Ging i första inlägget "Hemma igen" på bloggen Ging och Malee. 

Nu ganska precis fem år och fem månader senare är vi hemma igen. Vi har idag vinkat av villans sista gäster. Inte de sista gästerna för i år, utan sista gästerna, punkt. Vi ska ju åka till Sverige om drygt ett år, och vi vill bo på det bästa stället  året som kommer. Vi är rörande överens om att bästa stället är vår Malee Garden Villa så vi flyttade hem idag, igen!

Eftersom cirkeln nu sluts känns det helt rätt att lägga av med bloggandet. Allt har sin tid. Känns som jag berättat det jag har lust att berätta och vill använda min tid till annat. Så detta inlägg blir det sista. 

Ha det så bra varhelst du är i världen, Ging & Malee lyfter på hatten, slår en trumvirvel för alla våra kära bloggläsare och tackar för oss!

41 kommentarer:

 1. Tack - och adjö till bloggen då! Men inte till er...
  Tack vare bloggen hamnade jag på Malee Garden första gången 2009. Nu är jag här för fjärde gången, och det blir kanske mera - vem vet?
  Kram från hon i ettan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann-Marie, de nya vänner man fått genom bloggen är det bästa med den kära granne!

   Radera
 2. Snyft, hur skall det nu gå med all uppdatering om det riktiga Thailand? Många Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sköter du finfint Susanna! Jag ahr varit dålig på att kommentera ett tag, har varit ute på vift med en dator som krånglat en smula.

   Radera
 3. Tack för en trevlig läsning, kommer att sakna den men facebook finns kvar!!

  SvaraRadera
 4. Tack för all härlig och ärlig läsning du bjudit på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt få kommentar av er Susie & Gunnar! Hoppas allt bra med er och kompisarna. Hälsa M & K att jag tycker dom (och ni?) ska komma hit en vecka nästa år. Det hör liksom till att ha dom cyklande i byn en vecka :))

   Radera
 5. Tack för alla dina blogginlägg under åren och jag önskar er båda lycka till med ert fortsatta liv både i Thailand och i Sverige. Livet är kort och man lever bara en gång så Carpe Diem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Annika. Din blogg är väldigt ilvaktig och bra! Ett tips till er som vill följa en bra bildrikblogg om Thailand, hälsa på Annika i Huay Yang: http://annikathailand.blogg.se/

   Radera
  2. Tack för det Malee, jag tänker blogga så länge jag tycker det är kul och givande dels för mig själv samt för de som läser den förstås...

   Radera
 6. Vi fick äran att vara de sista gästerna, vi känner oss hedrade.
  Hälsningar från Turbo gästerna Susanne Helene Ingela som precis har landat i H.Y Mys på nu i ert fina lilla hus !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en ära att ha så trevlig final-turbo-trio på besök! Ha det så bra i ert hörn av Thailand. Hoppas vi ses nån gång. Man vet aldrig, nu kanske vi får tid att bila runt och semestra :)

   Radera
 7. Hej kommer å hälsar på nåt under 10-25 maj, men bor nog på kata villa..Hasse "gurra" Östersund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, och du gör alldeels rätt i att bo i Kata. Du vill ju vara närma fart, fläkt och fest. Vi tar det lite lugnare hos oss :))

   Radera
 8. TACK för att du förgyllt min vardag med både skrift och inte minst härliga bilder. Tur man blev övertalad att gå med i FB till slut... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Hannele, inte minst för bra bilder jag fått per mejl! Kommer svar - ligger lite efter pga ditten pch datten :)

   Radera
 9. Adjö till en initierad samhällsblogg..och TACK för alla inlägg, som gjort det lättare (?) för mig att förstå... Eller gjort klart för mig att det inte går att förstå...
  Citerar Susanna:
  "Snyft, hur skall det nu gå med all uppdatering om det riktiga Thailand?"
  Klart som korvspad Susanna!!! Bara inte du också tar vilopaus!!!
  Ging och Malee: Lev väl i den fina villan, krama moster Ingrid och krama varandra fr mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Doris,den thailändska politiken inbjuder till förvirring :) Lovar kramas... även med dig med när vi ses igen, för det gör vi - någonstans i världen!

   Radera
 10. FB i all ära, men notiser och bilder från himmel, stränder och mat är inte detsamma som dina väl beskriva initierade samhällsartiklar i bloggen.
  En ny tid är inledd för din blogg-fanklubb, som snart är tillbaka till stadiet som "30 gr i Phuket" visar; svenskar helt i okunnighet om förhållandena i Thailand. Kanske lika bra det, ändå svårt att förstå. Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet.
  Till slut ett avskedsTACK norrifrån (ifall jag inte cyklar förbi i april och checkar in på stenbordet igen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv cykel-bloggar-Göte. Lova att höra av dig om du cyklar förbi, vi försvinner inte härifrån (än) bara från bloggar-sfären :) Och Stenbordet finns kvar... Politiken för krångla på egen hand utan min tolkning, och som du säger - kanske bättre vi är okunniga ;)

   Radera
 11. Vill också tacka för en underbart bra blogg!
  När det hettade till som allra värst för snart 2 år sedan var din blogg av yppersta världsklass vad gäller nyhetsrapportering från Thailand! Det var spännande varenda minut.
  Efter det höll bloggen sig kvar i världsklass, men på flera andra plan istället ;-)

  OK, ha det så underbart, - vi ses på FB!

  MVH
  Lasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lasse (inte helt säker på vilken Lasse du är...)

   Man ska lägga av på topp, gäller både bloggande, hotellverksamhet och diverse annat. I ärlighetens namn tog delvis oroligheterna 2010 lite knäcken på mig. Det var många hemskheter jag valde att inte lägga ut, men dom fastnade likt taggar i hjärtat :( Det var spännande att skriva, nu blir det spännande att inte skriva... vi får se om det går :) Ha det så bra, vi ses på FB!

   Radera
  2. Nu tror jag att jag kommit på vilken Lasse du är... Börjar ditt efternamn händelsevis på J?

   Radera
  3. Helt korrekt! Efternamnet börjar på J och slutar på N :)

   Radera
 12. Hej!
  Det enda jag riktigt förstår - är att Du lägger ner!

  Men då Du skrev, att Du fiskade - blev jag lite osäker.. Må hända att skaparen börjat trä vingar, på Dig eller frun, kanske..Och att cell delningen vunnit striden, om fler dagar.. här på jorden..

  Men nu vet jag bättre.. - Du fick nog!

  DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öööh - vingar på frun? Jag är frun och klart vinglös :)
   Men ja, fått nog. Bloggeri tar mycket tid och tiden går fort!

   Radera
 13. Sällar mig till övriga.... Tack för roligt och klokt skrivande!

  SvaraRadera
 14. Tack för en av de absolut bästa bloggarna om Thailand!
  Ha det gott!
  /Lung Nok

  SvaraRadera
 15. Tack för det fågelmannen! Ha det gott du med!

  SvaraRadera
 16. När celldelningen vinner striden - då har strålning och cytostatika, förlorat!
  De här med vingarna, har med döende att göra.. Jag var otydlig - förlåt!

  Man mailar o sms:ar mig - och ber mig sluta flumma! Sagt o gjort! Förlåt!

  DD

  SvaraRadera
 17. Jag har varken smsat eller mejlat, flumma på du DD - och så hoppas vi slippa vingar ett tag. Livet är stenkul, tro på mig jag är tjej! ;)

  SvaraRadera
 18. Malee!
  Nej, det är inte Du som hör av Dig - utan mina polare från när o fjärran! Dom tycker jag inte ska vara så kryptisk - och skriva en massa svårt tydlig "skit"..

  Jag är också tjej (ibland) - och tycker livet är fint (ibland) - och jag tror på Dig.. för att, Du just är tjej..!!
  Nej, jag skojade till det! Jag är ALDRIG tjej! Och i kväll skall jag gå på lokala haket - och lova polarna - att NU jävlar.. Ska jag sluta skriva om cancer och död! Om Gud o vingar.. Kanske jag ska gå med i AA och på så sätt bli en bättre - DD..

  SvaraRadera
 19. Nu har man inte hört något från er på ett tag. Vore trevligt med en uppdatering :)

  SvaraRadera
 20. Sorry, men bloggen är nedlagd.

  SvaraRadera
 21. Saknar bloggen :( hoppas ni har det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik!

   Vi har det bra, som vanligt :) Gulligt av dig att sakna oss, du får följa Malee Garden på FaceBook, där skriver jag stuo i kvarten och lägger ut massor med bilder Men det blir korta inlägg och mest sol och mat och sånt... Kram från Ging & Malee!

   Radera
 22. Det är ändå kul att kolla igenom alla thailands inlägg.

  SvaraRadera
 23. tråkigt att bloggen är nedlagd!

  SvaraRadera