torsdag, december 01, 2011

Varför bor en del i Thailand?

Det finns en internetsida som heter Thaivisa. Dom är fantastisk bra på nyheter och har alltid uppdaterad information vad gäller visum, lagar och annat. Men deras forum är en lekstuga för en massa bitttra expats-gubbar (och en del bitchiga kvinnor).
Om jag, av fri vilja och utan tvång, bor i ett annat land än det jag är född i beror det på att jag gillar det. Inget land är perfekt, men om man lever i ett land är det bara att acceptera det som inte funkar som man vill. De som hänger på ovannämnda forum och kommenterar på deras FaceBook är så infernaliskt hatiska mot Thailand och thailändare att jag inte fattar vad dom gör här.

Det är fel på allt, dom hånskrattar åt landets problem, ironiserar över thailändare, överdriver det som inte funkar så bra och skäller, skäller som bandhundar. Värst av allt är att dom i mångt och mycket uppvisar en överlägsen och rasistisk attityd gentemot thailändare. Det finns en del mycket kunniga människor med intressanta åsikter på forumet, men tyvärr är den stora massan betydligt dummare än dom människor dom nedvärderar och hånskrattar åt!
Åk hem surgubbar och dra nåt gammalt över er!

31 kommentarer:

  1. Så sant som det var sagt AMEN!

    SvaraRadera
  2. Bra: En bra sida om visum och lagar.

    Urdåligt: Resten. Håller med - vad gör de i Thailand? Åk hem!

    SvaraRadera
  3. Och där gick jag igång - igen!!! Go home Moron

    SvaraRadera
  4. Ja, ja och ja :D Sura gubbar sucks!

    SvaraRadera
  5. Ha, ha. Jag har läst denna sida för något år sedan och förundrades över den..

    SvaraRadera
  6. Maxikverulantgnällare lämnade säkert Sverige av samma orsak! Trivs ingenstans. Vill ha supersjukvård m.m. men vill inte betala skatt etc.etc.

    SvaraRadera
  7. Doris, det är blandade västerlänningar som gnäller av sig. Tror inte det är så många svenskar faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, håller med inte alla...men allt för många "gnällgubbar" som sitter o suger chang o bara klagar. Själv är jag också "gubbe" med en underbar thaifru och jag älskar både henne och Thailand!

      Radera
  8. Gillar dom att göra bort sig? Alla som läser frågar väl sig samma sak: Varför bor de i Thailand? Om de inte gillar vare sig landet eller thailändarna finns det väl andra platser att leva på. Frågan är väl vilket lands som vill ha dem egentligen?

    SvaraRadera
  9. Dom tycker inte dom gör bort sig, dom anser att dom är dom enda som förstår Thailand. Stenbordsgurus kallade en FB-kompis dom för, det stämmer rätt bra i mina ögon. Dom sitter och pimplar öl dagarna i ända, ofta utanför en affär istället på bar - billigare fylla - och pratar om sig själv som om dom vore "världsmedborgare" när det enda dom är är patetiska.

    SvaraRadera
  10. Stenbordsgurus!! :) Sandalnötare var vårt ord, men Stenbordsgurus är helt klart bättre!
    (tror du man kan sno det till sin webcomic?)

    Själv flyttade jag hem när jag kände att jag började lessna. Bra med lite perspektiv ibland.

    SvaraRadera
  11. LÅngrygg, Perspektiv är alltid bra - åt alla håll!

    Vårt ord bättre än ert, tihi - klart du kan låna det. Svårt copyrighta ett ord. Tror det var någon på ett forum som använde det första gången jag såg det.

    SvaraRadera
  12. I bland ska man ligga lågt med projektet om, Kärleksbudskapet!

    Nu till exempel!

    I Första Korinthierbrevet 13:de kapitlet 13:de vers (1 Kor 13:13)

    DD

    SvaraRadera
  13. Du har satt ord på vad jag tänkt länge!
    mvh Thailover

    SvaraRadera
  14. Menar du att de är värre än "Grin-Pelle"?
    Jag kan reta mig på mycket här, men det gör jag i Sverige också, även i Finland, där jag växte upp.
    Jag gör nog som Långrygg, flyttar när jag lessnar.
    Undrar hur en "Cottage" i Sydafrika skulle vara?
    Där finns nog något man kan reta sig på också!
    Jag trivs bra här i Thailandet.
    "Man får vara glad att man är nöjd"
    Pelle

    SvaraRadera
  15. Kan bara hålla med dig...
    ingen ska ju tro sig bättre än någon annan...
    och speciellt inte om man flyttar till ett annat land...
    ödmjukhet...
    säger jag bara !!!

    Ha det fortsatt bra i ert paradis...
    och trevlig advent...
    eller finns det i Tahiland ???

    Tjingeling.

    SvaraRadera
  16. Har själv bott i både Phuket samt Bangkok i längre perioder och viss finns det en massa grejer som retar en extremt mycket och hur bakvänt vissa saker och ting funkar/inte funkar och det kan man tycka vad man vill om.

    Väljer man dock att stanna kvar så är det bara att gilla läget, hålla käften och rätta in sig i ledet.

    De flesta nollor som sitter och klagar är oftast en självuttalad ûbermänniska som i den verkliga världen är en total nolla i sitt eget hemland men är nu "all that and then some".

    Blir det för mycket så åk hem mellan varven.

    Jag tror dock inte dessa stenbordsgurus har pengar till att åka hem ens.

    SvaraRadera
  17. DD - ibland är tysnad talande :)

    Thailover, vi är visst en hel del som tycker dom är... tja... tråkiga.

    Pelle, Grin-Pelle är en extremoptimist i jämförelse med dessa. Dessutom gnäller du inte på det sättet, det dåliga sättet :)

    Rantamor, Thailand är Buddhistiskt så advent är väl inget dom direkt firar hejvilt :D Men thai gillar alla anledningar till fest så jul firas gärna och ofta utan att man riktigt vet varför, men det vet ju knapt vi heller numer. Nu sitter din kära dotter i luften, på väg hem!

    SvaraRadera
  18. Salle, håller med! Speciellt om övermänniskor och nollor :D

    SvaraRadera
  19. Malee!

    På skoj: Om man sätter ut en annons, om att man ska öppna ett utrotningsläger.. Tror Du att man får några svar?

    Själv är jag helt övertygad om - att när man satt sig in i gnällspikarnas diagnos.. Är det inte frågan om dom skall åka hem, bort eller "släckas ner".. Utan dom skall ges kärlek o värme.. Samma kärlek o värme, som ev. sökande till vår lilla utrotnings camp..

    OK - Jag tog mig två dragnaglar.. och återfick modet! De är bara med tolerans, kärlek och självinsikt vi blir goda, bröder o systrar!
    De är väl inte så jävla konstigt - då till och med Jesus säger att störst av allt är - (ja, vad..)..

    På vattenhålet mitt - skojar dom och tror öppet - att jag lyssnat för mycket på Artur Erikssons glad sångbudskap.. Och att jag supit så att, att bibeln är den enda bok jag finner - lagom svår!
    Wikipedia, slå upp 1 Kor 13:13 - läs o begrunda!

    Jag älskar Er (Dig) verkligen - DD

    SvaraRadera
  20. Yeah Yeah DD! Tar mig en dragnagel också och älskar hela världen igen. Gör det enkelt för mig ejälv genom att inte öppna gnällspikarnas vattenhål :)

    SvaraRadera
  21. Håller med, gnällspikarna kan åka hem till sina respektive länder och gnälla så blir det trevligare för oss som flyttat hit just för att Thailand är Thailand.

    SvaraRadera
  22. Långrygg, kul att se att du lever. Jag har saknat din blogg, men har man tröttnat så har man. Stenbordsguru var min tolkning av "De vise männen vid stenborden", eller något liknande som någon myntade på ett forum. Fritt att kopiera så länge du bjuder på en Chang Beer vid valfritt stenbord. :)

    SvaraRadera
  23. Håller absolut med! Nu har jag inte läst den nämnda bloggen, men jag kan förstå ändå, och som du sa: varför bo kvar???
    Jag har botaniserat runt lite i din blogg och hittat mycket kul och intressant läsning! Återkommer för att läsa mer /Marina

    SvaraRadera
  24. Norrbaggen, var det du? Rolig du :D

    Marina, det är ett forum, inte en blogg som det gnälls så vansingt mycket i. Välkommen Marina, och välkommen tillbaka senare :D

    SvaraRadera
  25. Norrbaggen! Ja en Chang får det bli då, kanske delar vi lite visheter om Thailand och thailändarna när vi ändå sitter där vid stenbordet? ;)

    SvaraRadera
  26. Håller verkligen med! Om man nu ska gnälla på allt kan man hålla sig hemma i sitt egna land och låta oss andra som älskar Thailand "ta hand om det"

    SvaraRadera
  27. Håller med Malee, men tycker vi väl kan ta upp de två Svenska välkända Thaiforum i samma kategori. Det koloniala uppfostrade personer som sitter och antastar Thailändare ibland även på dessa är tragiska nog. Men helt klart finns det en postkolonial-över-demokratiskt-vår-modell-är-bäst-varför-fattar-de-inte, ton allt för ofta hos Thaivisa + Svenska Thaiforum. Tyvärr i allmänhet på många av dessa sajter diskuteras, "de andras" dumhet på ett rentrasistiskt plan tyvärr.

    Bra Inlägg där Malee.

    /DJ

    SvaraRadera
  28. Daniel, fenomenet finns även på svenska forum men jag tycker, tack och lov, att kolonialtänkande är betydligt mindre där. Vore bäst om det inte fanns alls, men det vore väl att önska för mycket...

    Jag väntar på den perfekta världen, där alla människor anser sig vara lika värda, men den verkar vara lika försenad som SJs tåg :D Tyvärr får vi nog dras med "jag-kan-bäst-typen" länge än :(

    SvaraRadera
  29. Riktigt tråkigt att sånt fortfarande finns, har dock inte stött på det själv i forumen.

    SvaraRadera
  30. mycket intressant , Jag har själv varit mycket aktiv på ett av Thailands forumet för jag älskar Thailand och vill gärna se att min dröm om att leva där kommer att bli verklighet i framtiden . Jag behövde forumet för att rensa mina tankar , byta erfarenheter och få och lämna tips och varningar . Men tillslut så gick det inte att vara kvar . Så otroligt mycket negativ stämning och påhopp för varje åsikt . Är inte meningen att man ska utbytta erfarneheter och hjälpa varandra ? Fick idag en känsla av att jag ville gå in och titta lite och se hur stämningen var ......Har tiden stannat ? Samma tjurskallar , samma påhopp , samma diskutioner . NÄE fy jag saknar det inte ett dugg (vissa undantag finns ju förstås ) Jag lever med mitt Thailand i huvudet . Jag behöver inte grininga gubbars åsikter. Jag lever med en saknad till Thailand varje dag , Och varje gång jag kommer dit så kommer jag på nackdelarna med landet och suckar lite över det . Men fördelarna är såååå mycket flera så det är bara att gilla läget :)

    SvaraRadera