onsdag, november 09, 2011

Evakueringscenter för utlänningar i Bangkok

Översvämningarna är på inte på långa vägar över i Thailand. Det enda positiva är att vattnet åtminstone sjunkit undan en del i Ayutthaya och på några andra ställen. Sakta men säkert rör sig vattenmassorna söderut och alla gissar om hur det ska gå för inre Bangkok. Ingen vet. Alla vet att det inte är över men ingen vet hur mycket eller lite olika delar av staden kommer att drabbas, inte ens de styrande.

Från Bangkokborna rapporteras det om illaluktande vatten í kranar (men det ska enligt myndigheterna vara säkert att använda). Vatten kommer inte bara genom översvämmade kanaler utan även underifrån, från dräneringsrören. Ett jätteproblem i översvämningarna kölvatten är sopor!

I dagsläget har 527 dödsfall inrapporterats, varav minst 50 är barn.

Det har nyss öppnat ett evakueringscenter främst för utlänningar. Om vattnet kommer, ta din legitimation och stick hit. Dom har inte bara myggnät utan även trådlöst nät!


3 kommentarer:

  1. Men inte dricker de väl kranvatten ens under normala omständigheter?!

    SvaraRadera
  2. Ligger man i efterkant av behoven..eller väntar man det värsta??!!!
    Segregeringen förvånar inte..och det kan kanske vara bra att komma tillsammans med människor man kan kommunicera med.. Och då slår det mig: Utlänningar behöver ju inte vara japaner och faranger...

    SvaraRadera
  3. Du har så rätt Göte, felaktigt tankehopp! Ändrat i texten till "säkert att använda" ...

    Doris, man vet verkligen inte. Inga experter verkar veta heller. Alla gissar, alla!

    Ang evakueringscentralen, titta på inslaget när dom kommer in på andra utlänningar än väserländska utlänningar... det var motvilligt att släppa in någon "gästarbetare". Förutom det, vilket tyvärr var väntat, tycker jag det klokt att sätta upp central för dom som inte är thai.

    SvaraRadera