tisdag, juli 27, 2010

Khao phansa - tid för eftertanke

Idag börjar Khao phansa - munkarnas retreattid. I tre månader är inga munkar är ute och reser, de stannar hemma i templen och mediterar i lugn och ro. Under den här perioden passar ofta thailändare på att meditera lite extra också, besöka tempel och vara lite extra buddhistiska och goda. Så behöver du vila - passa på att vara lite buddhist, vila i hängmatta - fundera över livet och dra ner på farten.

Igår var det storm och stormregn! I fyra timmar var vi strömlösa och i åtta timmar fanns inget internet. Då märker man va’ lite man kan göra utan kraft... vare sig den kommer från ovan eller från hål i väggen. Bilden är en detalj från en Buddhamålning vi har på Malee Garden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

  1. Det hade inte varit fel - med lite hängmattevila alltså! Men det får vänta ett tag........ Men du kan väl passa på att ligga i hängmattan ett tag när det ändå är strömavbrott! Kram!

    SvaraRadera
  2. Sagt och gjort, jag börjar med att yoga till sommar sen får jag ta en stund i hängmattan ikväll tillsammans med Trav & galoppronden, en bra dag med frukttallrik (vart är Joy)och lugn och ro. Kram

    SvaraRadera
  3. Marie-Anne, jag låg i hängmattan ;-)

    Åsa, Joy heter numer Anne, men frukt kommer hon med iaf - fast inte till Sverige.

    SvaraRadera