torsdag, april 15, 2010

Svalkande blandning

Den gula banan och apelsin-drickan är på thailändskt manér jättesöt, men den läskar. Och vi behöver läskas - värmeböljan börjar bli tröttsam. Varje eftermiddag när Ging vattnar trädgården säger han: "Ser du, ikväll blir det nog regn i alla fall". Varje kväll seglar molnen vidare...


I Bangkok händer en del utan att det riktigt händer nå’t. Det tisslas och tasslas om blivande demonstrationer och översten som styr kravallstyrkorna säger att Ratchaprasong är en mycket farlig plats. Han tror det finns terrorister som infiltrerar gruppen och dessa terrorister bryr sig inte om människoliv. Regeringen tillbakavisar alla rykten på ny Crackdown men ryktesspridningen är igång ändå. Framförallt Crackdown på måndag verkar vara en populär teori. (Crackdown= polisiär/militär insats)

Premiärministern säger ingenting - han kommer inte att ge intervjuer på ett par dagar. Han sitter på 11 Infanteriregementet av säkerhetsskäl. På vägarna går ingen säker under Songkran. De tre senaste dagarna har 166 personer dött i trafiken. Fler än 2000 personer är skadade och det thailändska nyårsfirandet är inte över än.

6 kommentarer:

  1. Hoppas det löst sig med datorproblemen. Det är mycket frustrerande med sånt. Ha det så bra i värmen och hoppas regnet sköljer över er snart, kram.

    SvaraRadera
  2. Tänk vad EGO man är!
    Inte ville vi ha något regn när vi var där, möjligen sent på kvällen då, eller natten.
    Nu när barnbarnet är där med kompisar, unnar man dom vara sol, sol och lite sol.
    Fast det är vattenbrist, brunnarna sinar, så det är ett problem på Phuket, även om ön normalt är rik på vatten.
    Den där goda banan/apelsin drickan kommer väl till pass nu, när det är ont om vatten!

    SvaraRadera
  3. Åsa, det hoppas vi också, verkligen! Datorer ska bara funka :-( Det är vid problem det är ett problem att jag är här...

    Pelle, jag tycker också det kan regna nattetid, det är jättebra.

    Budgetresande, insats av kravallstyrkorna för att skingra folksamlingar.

    SvaraRadera
  4. Ja! Väldigt läskande läsk i värmen!! Ska ta mig ett fredagsglas snart :)

    Trevlig helg på er!

    SvaraRadera
  5. Långrygg, fredagsglas med läsk? Tror jag inte på, skål och trevlig helg! ;-)

    SvaraRadera