fredag, april 24, 2009

Avfall och utfall


Aktuellt avfall: Thailand ska försöka minska användandet av plastkassar med 10% med en ny kampanj. Här kastas otroliga 1 800 ton plastpåsar varje dag! Alla stora affärskedjor är med i kampanjen, men jag undrar om de talat om det för personalen? I går på 7/11 fick jag 2 kassar, 2 sugrör och 2 plastskedar helt i onödan.

Innan kampanjen, beslöt vi på eget bevåg att minska plastberget. Vi kommer att utrusta Malee Garden med 20-liters vattendunkar istället för små flaskor. Inte gör det mycket, men bättre göra lite än ingenting.


Aktuellt utfall:
Prem, storgubben i kungliga rådet som av Thaksin anklagats för att legat bakom militärkuppen 2006, har talat med änglar. Han har bett landets skyddsängel Phra Siam Thewathirat att straffa alla som vill landet ont med otur. Han förbannar - genom ängeln - alla som ställde till så hans kampanj för att utbilda muslimska ungdomar gick omstyr! De röda startade sina demonstrationer samtidigt och Prem kunde inte uppfylla sina åtaganden. Kanske han ska vara försiktig med vad han önskar, enligt mig var statskuppen av ondo.
Mer från den politiska arenan: Idag togs undantagstillståndet bort i Bangkok med omnejd. När det var officiellt meddelade de röda att de börjar demonstrera på Sanam Luang utanför Grand Palace imorgon lördag. När de röda gav upp försvann Thaksin, åtminstone kunde inte regering och polis hitta honom. Efter viss förvirring har han nu dykt upp - i Liberia! Sondhi, vars bil besköts av okända män, är återställd. Vänner av konspirationsteorier har fullt upp; Det var undantagstillstånd när Sondhi attackerades och därmed fanns militär och polis överallt. Trots det har knappt någon sett nåt och övervakningskamerorna var utslagna. Dessutom visade sig de tomma gevärshylsorna komma från 9:de infanteridivisionen i Kanchanaburi.

7 kommentarer:

  1. Jag försökte en gång vid en hamburgerbar i Pattaya be tjejen i kasssan att skippa plastförpackningen till hamburgaren eftersom jag skulle äta den på en gång. Tänkte att kan jag hjälpa till med miljön om det så bara gällde en sån liten sak så varför inte.
    Vad gjorde tjejen i kiosken då? Jo hon tog upp en plastförpackning (som var ämnad för min hamburgare) ur den stora lagerkartongen och hivade ner den i papperskorgen : )

    SvaraRadera
  2. Hej, du skriver att Prem har bett landets skyddsängel Phra Siam Thewathirat att straffa alla som vill landet ont med otur.

    Man kan ju undra om Prem bad om detta straff före eller efter det att Sondhi blev skjuten i bilen.

    "Den som gapar efter mycket..."

    Ha de bra

    SvaraRadera
  3. Håkan, jag är inte ett dugg förvånad - tyvärr!

    SiamNilsson; Man kan undra...

    SvaraRadera
  4. Haft med mig en ryggsäck, för att inte komma hem med 35 plastpåsar efter en shoppingrunda, men de stoppar ändå ner platspåsar ovikta i vår ryggsäck.

    SvaraRadera
  5. Anonym; jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

    Med tanke på din och Håkans berättelse förstår man att även en liten kampanj om plastpåsar är svårt att genomföra!

    SvaraRadera
  6. Det låter som något positivt dock att regeringen tar detta som initiativ!

    SvaraRadera
  7. Weirdo; Bra initiativ, men det är nog inte många som vet om det.

    Har inte sett någon reklam eller information om det alls. Det behövs minst ett års tv-reklam för att thailändare ska sluta överanvända plast! Det räcker inte med ett info-PM.

    Men man vet aldrig, de kan överraska! Fast de hade en kamapnj för några år sedan som ingen märkte av heller...

    SvaraRadera