lördag, maj 31, 2008

En plats i solen

Va’ skönt det är nu! Igår njöt jag, Ging och Per av värmen vid Djurgårdsbron. Vi var inte ensamma, när värmen kommer går alla Stockholmare ut. Solen värmer upp alla frusna nordbor och folk ler och pratar som om dom vore thailändare! Låt oss hålla tummarna för en riktigt lång, skön och regnfattig sommar.

Nu är det dags att åka till Bollnäs - vi ska fira Emil Bergman, en stolt nybakad student som kommer hem idag. Ett stort GRATTIS till honom och alla andra som tar studenten i år!

HURRA HURRA HURRA va’ ni är bra!

måndag, maj 26, 2008

Ging + Liza = Sant

Ging har hittat en annan kvinna att leka med... fast bara vissa dagar, och jag är inte helt brädad - bara gitarrbrädad! Kvinnan ifråga är en talangfull sing-songwriter vid namn Liza Sverin. Hon och hennes band har numer ett taktfast exotiskt inslag, Ging sitter bakom trummorna!

De sex man och kvinnor starka bandet repar för tillfället men så småningom ska de ut och spela live. Dom har väldigt bra låtmaterial och låter redan tajta, jag har naturligtvis smyglyssnat utanför replokalen.

onsdag, maj 21, 2008

Ordlös onsdag - Livet på en pinne

Titta på all världens bilder hos Nejma i Marocko

tisdag, maj 20, 2008

Ger sig i lag med lagen


Då var det då dags igen. Nu meddelas det från thailändskt regeringshåll att de i morgon ska lägga ett förslag på att skriva om grundlagen - igen! Är någon förvånad?

Thailand försöker liksom resten av världen att komma in i Burma. En del mat och hjälppersonal släpps nu in, men det är inte tillräckligt!

Det asiatiska och inte minst thailändska riskriget börjar att ge resultat. Från början blev många Thailändarna blev oroliga och började hamstra - och riset tog slut. Men det är tänkt att ris för hemmarknaden inte ska gå upp i pris, den stora ökningen ska enbart läggas på exportriset (hur dom nu ska få till det rent praktiskt). Nu verkar riskriget börja ge utslag, och risbönderna kanske åtminstone kan ana ett ljus i tunneln. Extra bra, tycker jag, är att de som odlar organiskt nu kommer att tjäna betydligt mer. Mer pengar i plånboken för att vara naturvänlig kommer att ge mindre giftanvändning.

måndag, maj 19, 2008

Bang Niang i Khao Lak

Eftersom det är lite kallt här hemma tänkte jag tipsa om ett varmare ställe... Bang Niang Beach i Khao Lak! Där är det är inte lika mycket folk som på Nang Thong Beach som blivit enormt populärt det senaste året. På Bang Niang Beach finns det fortfarande väldigt gott om plats på stranden. Det finns gott om hotell att välja bland och mysiga marknader.

Hotelltips Bang Niang:
Ayara Villas Hotel i norra delen av stranden. Bra läge, jättefint! Satsa på en strandvilla!
Sudala Beach Resort med mysig pool och bra läge. Högklassigt.
Gerd and Noi resort har enklare bungalows nära stranden. Har pool och bra pris. 
Thai Life Guesthouse ligger i byn och har rena, enkla rum. Bra budgetboende.

torsdag, maj 15, 2008

Nu vet ni vad jag lever för!

I veckans nummer av tidningen Allas finns ett reportage om ett par filurer som jag tror ni känner igen. Vill ni veta fortsättningen på meningen "En man som Ging..." får ni masa er iväg till en tidningsbutik och införskaffa Allas nummer 21 ;-) Här kan ni hälsa på den trevlige och matglade fotografen och artikelförfattaren, Göran Lager.

onsdag, maj 14, 2008

Det fungerar!

Efter att ha slitit mitt hår i veckor arbetar jag från och med idag på min nya Mac! Äntligen! Jag har uppgraderat system och nedgraderat system, återinstallerat program och ändrat kortkommandon. Puh!

Jag har blivit ett år äldre - vilket jag inte har något emot eftersom jag fått både choklad och blommor ;-) Ging trummar, lagar mat och informerar släkten som tar hand om gäster på Malee Garden. Svärfar som inte kunde säga mer än Hello på engelska går nu runt och säger: Welcome to Thailand!

Mike har piggat på sig men tack och lov inte återupptagit hoppandet över muren - än... Jack växer så det knakar och är på väg att växa om Mike. Jag som trodde att han var en liten hund!
Jag vill ha tillbaka värmeböljan - det är för kallt!

torsdag, maj 08, 2008

Rymmar-Mike

Igår ringde svärfar - Mike var skadad! I några dagar har hunden varit utanför grindarna när svärfar vaknat, så han satte sig i mörkret inne och väntade för att se hur i hela friden han tog sig ut. När huset tystnade tog Mike sats, och ett tu tre flög han över den 2,2 meter höga muren! Kvar inne på gården satt en sur Jack.

Tidigt i går morse hör svärfar Mike yla på baksidan. Hunden har hoppat ut och sedan forsatt hoppövningen med att försöka flyga över grinden till ödetomten, granne med oss. Grinden har järnspetsar till skydd mot tjuvar på överdelen - där satt Mike spetsad i bakbenet!

Svärfar väckte snabbt resten av huset, stege restes och den stackars hunden plockades ner och kördes till veterinären. Nu är Mike opererad och har strut runt huvudet,
så nu är Mike hopplös ett tag! Vilken tur att han spetsades på morgonkulan och inte mitt i natten när ingen skulle hört honom.