söndag, november 30, 2008

Vad händer - och när?


Poliser och militärer ser vi inte till på TV, bara allvarliga herrar och damer som talar och talar. Polisen verkar lika obrukbara som polisbilen här. Bilden från Bangkok Post.

Under natten har granter exploderat vid det ockuperade regeringshuset, ASTV och vid Don Muang. 45 skadade varav några allvarligt. DN har varit på hugget inatt, även Aftonbladet rapporterar.

De röda ska hålla massmöte vid Sanam Luang (Utanför Grand Palace), de talar om att de måste ta lagen i sina egna händer och rensa flygplatserna om inte polisen och militären kommer till skott (ooops, kanske dåligt ordval!) Med tanke på vilka starka känslor som är i svallning bör ni hålla er långt från den demonstrationen, framförallt och de börjar marschera mot de gula!

PAD å sin sin hotar med att även ockupera stora hamnar. De säger idag på morgonen att de stannar tills de vinner den andra december!
Den andra december ska grundlags-domstolen ta beslut om ifall regerginspartiet PPP ska förbjudas pga valfusk inför förra valet. Jag vet inte vad som händer om PPP försvinner som parti... Om någon läsare kan reglerna om vad som händer med parlamentet vid en parti-upplösning får ni mer än gärna kommentera!

Premiärministern vädjade till folket
i ett TV-tal i går kväll att hålla sig lugna och göra goda handlingar av respekt för kungen som fyller år på fredag. Thai Airways är nu i ordning på U-Tapao - det går 31 flyg till och från den flygplatsen idag. De som är bokade på Thai Air måste checka in på Centara Grande Hotel vid Central World i Bangkok 5 timmar innan avgång (tycker du det är lång tid, betänk att passagerarna måste bussas till U-Tapao också). Å svenskar har börjat evakuerats.

Du som är strandad i landet, TAT (turistorganisationen) informerar på tel 1672


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar