torsdag, november 27, 2008

Undantagstillstånd vid Suvarnabhumi & Don Muang - snart!

Hälsoministern har konfirmerat att regeringen kommer att utlysa undantagstillstånd vid Suvarnabhumi och Don Muang inom kort.

Polisen ska sköta avhysningen av demonstranter, inte militären.

Enligt Airports of Thailands (AOT) president kommer Suvarnabhumi öppna igen kl 18 den 29 november.
Strax efter nio kom den officiella deklarationen att det ÄR undantagstillstånd på Suvarnabhumi och Don Muang av premiärministern i ett tal på TV. Polisen är ansvariga för att dekretet efterföljs, och de har i sin tur begärt assistans av militären. Tydligen ska The Royal Navy hjälpa polisen för att få bort folk från Suvarnabhumi. Inrikesministern är den som har ansvaret och han ska övervaka insatserna. Men när de tänker sätta igång framgick inte.

PAD å sin sida hälsar att de tänker kämpa för livet. De anser sig vara i sin fulla rätt att protestera fredfullt var de vill, även på flygplatser!


5 kommentarer:

  1. TACK Malee för att du håller oss uppdaterade på ett lättläst sätt. Är inne flera ggr om dagen för att följa förloppet i Bangkok.
    Lena, Koh Lanta (men just nu i Sverige)

    SvaraRadera
  2. Hoppas, hoppas, att avhysningen sker utan alltför många skadade
    det kan bli ett eländes elände att få bort tusentals människor dom lär ju inte bara promenera iväg
    kan det hjälpa att bjuda över PAD för hälften är väl mutade
    jag instämmer med förgående kommentator,lättläst info. tack Maleé

    SvaraRadera
  3. Lenis, ingen orsak. Jag skriver delvis för mig själv för att sortera ut all information och få något sorts grepp om situationen. Om andra har nytta av detta är det ju toppen.

    Pelle, du ser tom du har blivit biten av thailändsk inrikespolitik. För säga vad man vill, men det händer grejer här iaf! Som Ging sa häromdagen: Thailand har blivit en actionfilm!

    Avhysningen lär inte bli smärtfri... tyvärr. Jag kommer med all säkerhet att åtekomma i frågan!

    SvaraRadera
  4. Men det är väl det som blivit det stora problemet - dom demonstrerar ju inte fredfullt, det visar ju inte minst den film du publicerade häromdagen. Kaos kommer det bli på alla sätt - få bort demonstranter och få hem passagerare (när dom väl öppnar flygplatsen - långt kvar till imorgon eftermiddag).

    Ha en jättebra helg!

    Kram från det lilla landet söderöver :)

    SvaraRadera
  5. Olof Palme! Lena Gräns! Cats Falck! Hilding Eek! Makarna Winbergh! Ingvar Heimer! Gunnarsson! Carl Algernon! Bofors, Iran, Stasi...

    SvaraRadera