onsdag, september 17, 2008

Ny premiärminister i Thailand


Det blev som jag trodde, Somchai Wongsawat blev idag Thailands nya premiärminister. Domaren och före detta skolministern har suttit som tillförordnad premiärminister efter kock-tabben av Samat. Nu sitter han på riktigt... frågan är om PAD gillar detta?

Politiska bedömare gillar Somchais milda framtoning och tror att han kan ha lugnande inverkar på kontrahenterna. Det som talar emot mannen är väl mest att han är gift med Thaksins lillasyster - och PAD säger att alla som har det minsta samröre med Thaksin ska bort från politiken. Politik-såpan lär väl inte vara slut i och med detta, men man kan ju hoppas på att det lugnar ner sig i alla läger. Psst: Undantagstillståndet hävdes för några dagar sedan och Samak verkar vara en dålig förlorare... han kom inte ens till röstningen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Skönt för Samak i vart fall nu kan han ägna sig åt mat på fulltid..Han kunde istället vara nån slags mat och kulturambassadör..han älskar ju små thaibarn med instrument i handen

    Karln skall uppenbarligen vara rätt trevlig och härlig personlighet när han inte ägnar sig åt politik..


    Det värsta verkar komma fram ur honom som politiker..

    Den här nya snubben, han vet vi ju inte alls var vi har..
    Undrar hur länge ett parti som PPP kan överleva?

    SvaraRadera
  2. Jaså Samak kan vara trevlig... kan jag nog tänka mig även om jag mest hört och sett honom skälla som en bandhund. Enligt Ging skällde och domderade Samak redan som radiopratade för länge sen.

    Att vi inte vet så mycket om Somchai kanske är bra ;-) Han är ju iaf rättskunnig så han borde inte göra kardinalfel a’la Samak.

    PPP överlever nog inte så länge till. Tror att högsta domstolen kommer att upplösa dom. Men då kommer säkert ett nytt liknande parti, tror du inte?

    SvaraRadera
  3. Överraskande att Samak inte var en god förlorare;)
    Den här nye ser redan mkt trevligare och vänligare ut. Utstrålar lite mer thai-värme om honom.
    Vi hoppas att det blir bra nu.

    kram o ha det fint!

    SvaraRadera
  4. Så skönt att du får återvända hit till värmen. Vi har varit här "hemma" nu i drygt 3 veckor, de senaste 9 - 10 dagarna har det varit uppehåll och varmt och skönt. Tyvärr måste vi åka tillbaka till Stockholm på söndag...

    Hoppas din armbåge blir helt läkt. Min syster hade en elak tennisarmbåge, hon blev hjälpt av akupunktur. Men det kanske du redan provat? Annars kan jag be om namnet på den som behandlade henne.

    Jag tänkte fråga dig en sak. Jag har finkammat Google men inte hittat svaret på den här frågan. Vet du om man skattar något (till thailändska skattemyndigheten alltså) för den ränta man får på ett sparkonto i en Thailändsk bank? Vi planerar för fult för att kunna dra oss tillbaka hit, förhoppningsvis nästa år. Därför sitter vi med excelark och räknar och knåpar för att se om vi får det att gå ihop. Om du vet svaret, vore jag mycket tacksam för att få veta.

    Tack på förhand!

    Din granne Christer på Phuket Residence

    SvaraRadera
  5. Fam V; ja det hoppas vi, men jag tror det inte. Att det blir bra alltså - tyvärr tror jag turbulensen fortsätter under flera år. Fast förhoppningsvis i mindre skala....

    Christer, Jag vill gärna ha namnet på akupunktören. Ifall att.... Det går alldeles för långsamt framåt! Fast det blir bättre och bättre. Har inte konstant ont nu.

    Sen är jag inte speciellt rik så jag har tyvärr inte svaret på din fråga ;-) Jag tror inte du skattar på ränteinkomster, men "tror" är inget bra svar på en så allvarlig fråga... Lägg ut frågan på www.thailandforum.se Där finns säkert någon som känner till reglerna!

    Ha det så bra, någon gång i framtiden SKA vi ha tid att ses! ;-)

    SvaraRadera