söndag, augusti 12, 2007

Stackars liten!

Denna lilla unge trillade ner på gården i tisdags. Förmodligen från ett bo som mamma och pappa talgoxe pickat ut i vår mur. Han höll på drunkade i en vattenpöl så Ging fiskade upp honom och torkade ungen med hårfön. Han piggade på sig och i flera dagar gick det bra. Talgoxparet kom ideligen och matade ungen som är alldeles för liten för att kunna flyga ens en meter.

Ging gjorde ett rede i en tom blomkruka där ungen vilade nattetid. Men sen hoppade han tydligen ur härom natten och överraskades av ett störtregn. Så nu har vi ingen unge på gården längre, sorgligt!

Mer irriterande än sorgligt är det faktum att vi kampar i vår lägenhet! Halva lägenheten är strömlös. I fredags eftermiddag blev det helt plötsligt mörkt i både hall och kök. Spisen var det enda som fortfarande fungerade. Efter att försökt byta säkringar bytte vi metod och ringde in en elektriker. Han kom, mätte och konstaterade att det var ett stort fel. Sen gick han. Det ska komma en ny i morgon bitti. Så vi har levande ljus i köket och skarvsladdar dragna härs och tvärs genom lägenheten. Känns precis som hemma på Phuket :-( Boooring som Ging säger!

9 kommentarer:

  1. Stackars lilla pippifågel!

    :(

    Hoppas ni får tillbaka strömmen snart. Det är alltid kul med levande ljus i ungefär en timme......

    SvaraRadera
  2. Stackars lilla fågeln.

    Levande ljus är roligt när man själv väljer att ha så. Inte när strömmen är borta i evigheter. Och hantverkare vet man ju vilken tid de tar på sig att dyka upp. Hoppas att ni har tur och att ni får tillbaks strömmen snabbt!

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen det där :) Det händer aldeles för mycket här i Sverige som jag hade vaggat in mig i tron om att det bara hände i Thailand - Till frugans förtjusning

    SvaraRadera
  4. Nille, jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker det blivit sämre på senare år. Men avbrott och sånt, inte fåglarna!

    SvaraRadera
  5. Romantik, levande ljus är helt okej, ibland, inte jämt och framförallt inte när man själv inte valt. Storstäder är charmiga, men lite fyrkantiga.

    SvaraRadera
  6. Nu skrev du ju, i sista meningen, precis vad jag tänkte säga, när jag läste andra meningen, precis som hemma på Phuket.

    Då slipper ni ju ha hemlängtan till Thailand ju. Tänk så bra, en bit av Thailand hemma i lägenheten.

    Här har vi ström så det räcker. Hoppas det räcker till den nya acn vi precis köpte också...

    SvaraRadera
  7. Vi har ingen hemlängtan även när vi har el... Skönt för er med ny ac! Jag ska ut och handla något elektriskt som faktiskt är billigare i Sverige idag, en kaffebryggare.

    SvaraRadera
  8. Gaaa va synd att den lille parveln skulle ut och busa på egen hand då, kunde väl ha stannat i sitt lilla bo så hade det nog gått vägen! Det med elen är ju konstigt, tycker att det blir så oftare och oftare numera, inte sjutton vare så förr inte!
    Kramkram Carina

    SvaraRadera
  9. Ja visst var det synd. Ging har nu, i huvudet, konstruerat ett nytt bo för nästa olycksfågel... ett bo omöjligt att hoppa ur!

    Elen är tyvärr ett stort fel. Väntar på att 2 elektriker ska komma tillbaka för att dra om i väggarna! Mycket mystiskt - även enligt elektrikerna. Vi har inte ens spikat i väggarna på ca 5 år så (tack och lov) kan det inte vara vårt fel.

    SvaraRadera