lördag, mars 03, 2007

Buddhismens genombrottsdag

Vilken fruktshake vill du ha? Här är det bara att välja och vraka. 15 baht kostade en isig plastmugg på marknaden i Chalong. Det passar bra med en svalkande, alkoholfri dryck idag - det är Makha Puja. Högtiden firas till minnet av buddhismens genombrott. På eget bevåg kom 1 250 munkar denna dag för att höra Buddha predika, utan att först blivit kallade.

Idag går väldigt många till tempel och lämnar gåvor, tänder rökelser och ljus - tham bun som man säger här. Förenklat betyder det att göra gott, vilket i sin tur ger "godhetspoäng". Något som kommer en till godo i detta eller nästa liv. Partynissar som är i landet och inte är medvetna om att det är Makha Puja kommer bli förvånade ikväll. Alla barer, diskotek och klubbar håller stängt denna heliga dag.

Så Ging har ledigt ikväll. Men han har lovat sin italienska kompis (den han pratade med när Pandas olycka hände) att hjälpa honom få sin nya resturang välsignad av munkar. Den enda dag munkarna kan är nu på måndag morgon. Så Ging stannar i Khao Lak och organiserar välsignelsen i helgen.

5 kommentarer:

  1. 39 spänn kostar en sådan frukt shake här hemma på vårat köpcentrum. :(
    Då är det frysta bär.

    SvaraRadera
  2. Det är inte alltid rättvist i livet...

    SvaraRadera
  3. Åhhh de där är ju bara så goda!
    Här hemma brukar vi faktiskt göra smoothies lite då och då, attans nyttigt! Kramisar

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé att visa frukten så man kan välja, det ser så gott och fräscht ut!

    Trevlig blogg:)

    SvaraRadera
  5. Ja visst är det bra skyltning. Smart försäljningsknep, konstigt man inte ser det oftare här. För det är inte ofta dom visar frukten så här, jag blir i alla fall sugen varenda gång jag ser min egen bild!

    Strumpstickan, vilken söt vovve du har. Saknar vår Panda!

    SvaraRadera