söndag, juni 28, 2009

Vardagsrum på gång


Vi har kommit en bit på väg i vår renovering. Vardagsrummet börjar ta form. Bortse från dammiga golv, jag håller bara på att testa färger och möblering. Man får tänka till så man får till en massa sovplatser utan att mysigheten försvinner.
Det är tur att vi kom långt på kort tid, för nu kommer tempot att gå ner igen. Vår snabbe hantverkare har fått ett jobb och kan inte knäcka extra hos oss. Just i denna stund målar Ging & Joy muren därute i solskenet. Ja solskenet - monsunen fortsätter att lysa med sin frånvaro. Det är sanslöst skönt, jag började dagen med frukost och bad i poolen. Är det så här lågsäsong är borde alla resa hit under sommaren! Ha en bra söndag, nu ska jag spackla lite!

fredag, juni 26, 2009

Livgivande regn

Det kom en halvtimmes stormregn härom dagen - efter ett rejält regnväder blir det vackert tycker jag! Luften klarnar och alla växter får djupare färg. Har skrivit om papegojblomster-attacken hos oss. Här ser ni en del av alla våra papegojblommor som envist blommar i alla hörn av trädgården. Det får dom gärna göra för mig!

torsdag, juni 25, 2009

Att flytta kräver hundgöra


Hej, jag heter Jack. Jag och min bror Mike har just flyttat till ett nytt grannskap. Det är tufft att flytta, man måste visa sina nya grannar vem som bestämmer. Igår visade jag och Mike grannhundarna vilka som är kungar!

Husse blev lite orolig och han klagade på att vi inte kom när han ropade. Men va tror han - vi var mitt uppe i en kamp med flera stora grannhundar! Sen trodde han visst att jag var halvdöende också, bara för att jag blödde lite. Okej då, jag blödde massor. Men det var bara ett litet sår... okej då, två eller tre kanske det var. Men vi har ju plåster och nu har jag blivit öronmärkt utan att åka till veterinären! Dessutom tycker jag att rödprickiga väggar och golv är snyggt!

Bäst av allt - Mike och jag satte skräck i dom andra hundarna. Åtminstone skrämde vi deras ägare en smula, hehehe! Voff på er - ha en trevlig och slagsmålsbefriad helg!

Matnyttig marknad


Vi var till vår lokala marknad och handlade mat igår. Ging handlade, jag tittade mest på. Bara en km från oss finns en marknad som tillhandahåller allt du behöver. Första sektionen är färdiglagad mat, andra sektionen t-shirts, palstiga väskor, flip-flops och dylikt. Längst bak ligger avdelningen med färskvaror. Kycklig, fisk och grönsaker trängs trängs i stånden. Det är lite kul att handla här förutom en sak... usch va flygfän!

Tom Kha Gai lagade Ging till på ingredienserna. Gott, även om magen inte till fullo fungerar som den ska efter förra utflykten :-( Så nu ska jag åka hem och äta lite mer soppa, men först ska jag till apoteket och köpa bakteriedödande piller!

onsdag, juni 24, 2009

Festival gav klent resultat


En del av trädgården är klar! Muren på högra sidan är färdigmålad och färdigplanterad. Inramad med stenar i olika fasoner blev det riktigt fint tycker jag. Till vänster ser du hur det såg ut innan vi satte igång uppsnyggningsarbetet. Nedanför hur det ser ut idag - visst är det lite skillnad? Idag börjar Joy måla den andra sidan av muren.

I förrgår var jag och Ging på festival i Rawai. Liten, sympatisk festival för lokalbefolkningen - priserna var därefter. Vi köpte varsina shorts, som visserligen är fula som stryk, men bekväma ;-) för 29 baht styck + ett par skor åt mig för 69 baht.

Så långt så bra. Vi lekte lite, vann en söt mjukishund som hade varit billigare att köpa men vi hade skoj under tiden vi kastade pil, sten och gissade på nummer.

Sedan lade oss till bord på en mysig restaurang vid vattenbrynet. Det skulle vi inte gjort! Redan på natten fick Ging feber, jag insjuknade framåt morgonkvisten. Det är vid såna tillfällen man önskar att man hade två badrum... För mig gick det i vågor, några timmar mådde jag okej, sedan var det kört igen. Men idag mår jag mycket bättre, Ging sover fortfarande - han hade mer feber än jag och var alldeles grå i ansiktet igår. Man undrar vad dom diskat i och med, vi åt nämligen olika rätter!


fredag, juni 19, 2009

Glad midsoooooommar!

Våra gäster på Malee Garden ropar GLAD MIDSOOOOOOMMAR... tror jag i alla fall. Det låter mest pip - piiip - piiiiiiiip! Tur vi inte har betalande gäster just nu, så våra snyltgäster kan bo i lugn och ro. Dom yttepytte små två gaphalsarna bor i palmen på balkongen i Malee Gardens lägenhet nummer ett!
GLAD MIDSOMMAR hälsar Ging & Malee från soliga Phuket!

torsdag, juni 18, 2009

Mike, en vattenbuffel!


Nu är ordningen återställd. Poolen är fixad och vattenfylld! Först i var en råtta... Mike lyckades fånga en stackars liten mus och släppte ner den i poolen?!? Den hunden är lite vrickad. Ging räddade råttan och förpassade den utanför Mike revir.

I morse höll Mike på att ge mig spader. Körde moppen på väg till kontoret när jag tittade i backspegeln och såg honom komma i full rulle på gatan efter mig. Han hade hoppat över grinden. Igen. Så nu har Mike lärt sig att även den grinden är inte stängd när den är stängd - den är bara en hoppövning. Håhåjaja!


Just ikväll blir det inget bad för mig. Sitter i gamla huset och filosoferar, för även om jag gillar livemusik blir det lite tjatigt att lyssna på repetitioner. Tisdag och torsdag kväll repar nämligen Gings band hemma i vårt nya hus. Imorgon vill jag ha solsken så jag kan sprattla runt i poolen!

Ett rum nästan klart!


Efter månader av låååångsam renovering går det helt plötsligt sanslöst snabbt! Första sovrummet är klart, ska bara fixas till med konst, gardiner och sånt som gör det mysigt. Mina hantlangare Joy & Ging tycker absolut att elefanten ska sitta där ovanför sängen och att jag inte ska såga i den... Jag tror dom har rätt.

Nu lämnar vi detta rum åt sitt öde en stund. Jag går in och tittar till det och tänker med jämna mellanrum. Då får själva designen tid att mogna i huvudet innan jag skruvar upp tavlor och sånt. Chang står just nu på en stege i köksdelen och målar taket där. Joys make, mannen som renoverar turbofart, kallas Chang. Jag kan för mitt liv inte fatta hur dom håller isär alla dessa Chang! Chang betyder reparatör eller hantverkare. Vi har byggt en del - så jag har presenterats för massor av Herr Chang! Även Joy kallar sin make för Chang och på gården där dom bor vet jag att det bor ett tiotal som kallas Chang!

Hmmm.. Nu har Ging och Malee har blivit en byggblogg! 

onsdag, juni 17, 2009

Det blir värre innan det blir bättre

Oroar du dig för att du har det stökigt hemma? Titta då in hos oss på nya Malee Garden, dvs gamla huset. Rörigt är det... och då har ni inte sett kontoret där jag sitter nu! Jag har givit upp på "sakta men säkert" och gått in för "fort men säkert" genom att anställa vår kära Joys make en period. Han kan allt inom byggnation; målning, cement, kakel och trä. Dessutom jobbar han snabbt, men bäst av allt är att han är tyst! Jag kan jobba i kontoret medans han jobbar med sitt i de andra rummen.

Han har redan fixat taket i vardagsrummet. Vi har tagit bort några taklampor och bytt ut innertak på ett ställe där vi haft en vattenskada. Nu är han i full färd med att spackla sovrummet för att måla det.


tisdag, juni 16, 2009

Bassism


Gings kompis Bass trodde jag hade fått sitt smeknamn för att han spelar bas. Tänk så fel man kan ha! Han heter Kabass som kortas till Bass. Kabass är ett vanligt förekommande namn på muslimer och Bass kommer från en muslimsk familj.

Nu beter sig inte Bass direkt muslimskt och jag har aldrig sett honom besöka något tempel, förutom buddhistiska tempel. För egentligen är nog Bass buddhist säger han själv. Fast Bass har två barn kvar i Bangkok och dom går i en kristen skola! Varför? Den kristna skolan ligger närmast hemmet.

Hur vet jag nu detta? Jo Bass frågade härom dagen hur det kom sig att jag heter som Jesus moder. Malee tycker Bass är samma sak som Maria. Sen gav han prov på böner från tre olika religioner och visade mig hur man gör korstecknet! Med tanke på att Bass är en lättsam partyglad musiker förstår ni att jag blev rätt häpen!

Jag döper nu denna blandning till Bassism!

onsdag, juni 10, 2009

Översvämmade av papegojblommor


Det pågår en veritabel blomsterattack av papegojblommor hos oss. Jag försökte räkna hur många som blommade igår men gav upp vid 200 - då hade jag inte ens räknat hälften! Eftersom det verkar kallt där hemma (bara fyra grader varmt i morse i hälsingland) så tänkte jag att ni kan behöva få lite blomsterprakt genom nätet tills värmen och blomstringen kommer till er. Värme har vi också så det räcker och blir över... jag skickar iväg lite till er NU! Håll till godo!

tisdag, juni 09, 2009

Paraply behövs på Phuket - för solen!

Här hade jag ställt in mig på att det skulle bli regn och rusk, monsunperioden på Phuket ska vara blöt. Men det är bara solsken hela tiden, så paraplyet kommer till användning som solskydd! Bilden tog jag i morse när jag kom hit till. Det är jättebra att det inte regnar eftersom telefonbolaget inte klarat av att dra in någon ledning i nya huset än. Jag får åka till jobbet i gamla huset och kommer nog få göra så i flera månader framåt.

Med tanke på det är det kanske tur att vår renovering av gamla huset, som ska bli Malee Gardens familjehus, går i thaifart. Vi fixar pö om pö, eller "sakta men säkert" som Ging säger. Jag är mer åt hållet "snabb som attan" så "sakta men säkert" är en bra tålamodsövning för mig ;-) Nu är i alla fall sovrummet tomt. Det ska bara spacklas och målas. När det blir klart? Tja... vi gör det sakta men säkert!


söndag, juni 07, 2009

Hemma på kullen


Nu är det mesta flyttat, till och med hundarna har flyttat in i nya huset på kullen. Dom och Ging har bott kvar i gamla huset tills igår. Mike och Jack är lite konfunderade men första natten gick bra i alla fall. Ging kopplade ihop sladdar hela natten, så han kommer nog sova hela söndagen.

Det är otroligt skönt där uppe på kullen, fast ännu bättre vore det om det fanns vatten i poolen. Jag såg att vattnet sjönk för snabbt, kallade in poolföretaget för att kolla. Vi har ett läckage i ett filter om jag förstod dom rätt. Dom tömde poolen och sa: Vi kommer strax tillbaka och fixar detta! See you! Men sett dom har vi inte gjort. Dom har nu varit osynliga i en vecka - och jag är sur - vi har solsken och hett varje dag, vill bada juuuuu! Ger mig attan på att när poolen blir fixad kommer regnet...

tisdag, juni 02, 2009

Vi stökar på

Jag bloggar sällan just nu. Det blir nog så ett tag. Vi har flyttat, eller nästan i alla fall. Har inte fått någon telefonledning indragen till nya huset så jag jobbar i det gamla. De har lagat ADSL-ledningen här, så jag har normal uppkoppling i gamla huset. Det är visserligen rätt skönt att inte arbeta där vi bor, men det är krångligare. Man sitter inte vid datorn och pysslar med bloggar och hemsidor så mycket när man inte har datorn nära.

Nu har vi så många hus att det kör ihop sig. Jag åker hem kan betyda två saker tills vi landat i nya huset på kullen. Ging och jag åkte till två olika hus härom dagen när vi åkte hem, haha! Du förstår vilket hus som det är skönast att komma hem till va? Det är aaaningen stökigt i gamla huset. Vi renoverar och flyttar samtidigt.
Efter en vecka med mycket regn har vi nu en vecka med solsken och åter solsken. Våren verkar blivit försommar därhemma - det är nästan så jag blir lita avundsjuk. Svenska sommaren är svårslagen!