lördag, september 24, 2011

Solen är bäst när den sjunker

Laddar för denna middagsutsikt i Rawai - och maten på Hat Rawai. Men innan dess ska det fixas visum och en del annat stök och bök. Men det är mest skoj! Pratade nyss med Ging som meddelar att det regnar ofta men lite och "inte ihållande som Sverige".

Det är som vanligt varmt. Hur varmt framgår inte då han, som den thailändare han är, inte är speciellt intresserad av grader. Ging har inte satt upp en enda av alla termometrar han tagit ned.
Dom ska monteras på Malee Garden - svenskar gillar att veta exakt hur varmt det är. Jag är svensk, jag gillar termometrar!

En nyhet från thaipolitiken: Vem som bär ansvaret för dödskjutningen av den japanske fotografen under oroligheterna ifjol har ändrats - igen! Se tidigare inlägg om hur dom ändrat åsikt. Nu säger DSI att militären är ansvariga. Undrar om chefen för DSI bytt fot för att få behålla jobbet, det är mer korrekt att anklaga militären nu.

Har lånat bilden från nätet och glömt var - ooops - solly!




5 kommentarer:

  1. Haha, ja vi svenskar är nog lie fixerade vid grader... och fixerade vid väder över huvud taget. Men så bor vi ju också i ett land där man måste tänka på hur många ton kläder man måste bylsa på sig, eller inte, varje gång man ska gå utanför dörren...

    SvaraRadera
  2. Ja det är lite skillnad mellan länderna. Att vi vill ha koll är inte så konstigt, i Sverige är vädret inte statiskt, det förändrar sig. I Thailand är det ju bara varmt eller jättevarmt :)

    SvaraRadera
  3. Så är det nog att svenskar vet temperaturen exakt, dvs, +24.2 C.. Ha, ha. Här har det också regnat en hel del, det är fler gråa dagar än soliga, men snart vänder det och förhoppningsvis varm fin sol..

    SvaraRadera
  4. Hej, det var ett tag sedan! Nyss hälsat på i din blogg, som alltid intresant.

    Ni som läser detta och inte känner till Katta - surfa vidare till hennes blogg från Kuala Lumpur & Filippinerna: http://kattasfikarum.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Oslagbart - när solen går ner över Rawai! Fast kanske när den går upp över samma ställe kan tävla...Tycker jag, som börjar längta på allvar nu!

    SvaraRadera