tisdag, april 05, 2011

Det blev en lång resa

Efter en avfirarkväll som räckte till morgonkulan skjutsade Ging en förväntansfull och lätt resfebrig fru till Phukets flygplats på eftermiddagen 31 mars.

I Bangkok hade jag tre timmar över, en medveten bokning - avskyr att springa mot gater. Det tar extra lång tid att resa för mig. Har inte har GPS i kroppen och är specialist på att gå vilse. Upp och ner och fram och tillbaka gick jag på sightseeing på Suvarnabhumi. Det är egentligen en lätt flygplats att hitta på men jag gick fel, fikade och tittade på folk så jag inte ens märkte att tiden gick.

Vid midnatt satte jag mig tillrätta i en rätt liten, men bekväm fåtölj i ett British Airways-plan. Jag boade in mig med filtar, kuddar och såg fram emot en natt av läsning, film och lugn och ro. Hade inte räknat med en liten engelsk tant på väg från Australien. Hon var pratsjuk. Alldeles vansinnigt pratsjuk. Till slut stoppade jag i öronproppar och låtsades sova. Det funkade, hon somnade och jag kunde smygvakna och kolla film och spela spel i fred!

Sakta närmade vi oss London medan solen steg vid horisonten. Där skulle jag ta nästa flyg till Stockholm. Men det planet fastnade i Rom och timmarna tickade iväg. Väntetiden på Heathrow blev längre än långflygningen! Väl på svensk mark tog jag njutningsfullt stora andetag med frisk, syrerik luft och packade bara upp det nödvändigaste ;-) innan jag svimmade av trötthet.  36 timmar tog resan dörr till dörr. Gääääsp!

12 kommentarer:

  1. Jösses vilken restid du fick...! Måste varit skönt när du äntligen var framme!
    kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Oj - det där blev verkligen en läng resa! Jobbigt med extra förseningar, det är långt nog som det är. Så nu kan du väl Heathrow utan och innan i alla fall och lär inte riskera att gå vilse där! Hoppas att du börjar hämta dig nu, med tidskillnad och temperaturskillnad och allt..... Kram!

    SvaraRadera
  3. Har inte heller GPS i kroppen. Men tur att det numera finns i telefonen :)

    Lång resa...

    SvaraRadera
  4. jag var också på flygplatsen i mycket god tid.....men satt och drömde så det blev att spurta in på planet när alla andra redan spänt fast bältena....
    Sen kom jag undan med 25 timmars restid och då hann jag ändå se lite av Alaskas underbara landskap då det blev en mellanlandning där innan jag var framme i Detroit.....lång resa men väl värd mödan.

    SvaraRadera
  5. Yvonne, Ja jösses var det. Fast mest Jösses var pratsamma tanten...
    Marie-Anne, fortfarande inte riktigt med i leken. Men var rätt trött innan resan också.

    Erik, men den visar väl inte flygplatsinfo va...

    Annika, var är du nu? Det är lätt att förirra sig både i tanken och i verkligheten på flygplatser tycker jag. Lätt att sitta och filosofera...

    SvaraRadera
  6. Oj, det blev en lång tur. Eller o-tur rättare sagt. Förstår mycket väl att du "lurade" engelska tanten, pratglada medresenärer kan bli lite för mycket ibland. Varmt välkommen till ditt andra hem, kram!

    SvaraRadera
  7. Uj, jag kan till och med gå vilse på centralen i Sthlm, fullständigt nollad på väderstreck tyvärr. Välkommen hem till Sverige igen, våren är på gång här på riktigt nu :)

    SvaraRadera
  8. 36 timmar!!! det är en lång resa det. Skönt att du landat i vårsolen, gå och ta en öl på en uteservering, här är det 17 grader varmt. Sköt om dig, kram!

    SvaraRadera
  9. Trillade precis in i er blogg när jag gjorde en sökning på utlandsbloggar. Har en liten lista i min blogg där jag samlar länkar till bloggande utlandssvenskar runt om i världen. Var många ni är som är på vift. Så skoj att läsa om er vardag. Har lagt till er blogg och hoppas att det var ok.

    http://swaussie.blogg.se/2011/march/svenskar-pa-vift-uppdaterad.html

    SvaraRadera
  10. Jisses vilken lång resa det blev samt jobbigt med pratglada om man inte själv är intresserad...Välkommen hem till Sverige! Vi kom själva hem till Sverige från Thailand i morse med Thai, det tog bara dryga 10 timmar och de flesta sov djupt.....

    SvaraRadera
  11. Men hur 17 kunde jag glömma bort att rådfråga dig om just detta. Du kan ju Khao Lak......om jag inte minns fel så var det väl där Ging arbetade förr! Vi får bestämma oss senast imorgon hur vi gör, I nuläget är vi inne på att behålla den vi har. Har 3500:- tillgodo på SJ berättade Stefan, jag hade såklrt ingen aning om det! Hoppas du har det gott hemma i Sverige!

    SvaraRadera
  12. Precis Carina ;-) Jag har det jättegott, hoppas ni har det också!

    SvaraRadera