torsdag, december 23, 2010

Håll lågan brinnande

En öppen eld ger julstämning och skapar ånga för mitt julbad. Igår var jag i stort sett ensam vid bastun. Solen sken från en nästan klarblå himmel, så de flesta var på stranden. De som inte var det kom i alla fall inte till bastun, för det var inte lätt att komma dit. Dom grävde upp hela korsningen ner till Nai Harn. Det var första gången vi hade trafikstockning i vår by!


Ging jobbar jättemycket så jag ser honom knappt. Han, Rang och några andra åker runt på Phukets skolor och har workshop med musikintresserade ungdomar. Dom kör på två skolor per dag och förutom det repar han in låtar inför konserten på juldagen. Så vi får hålla lågan brinnande tills senare...

GOD JUL FRÅN GING & MALEE!

God jul kanske det även blir för en del inspärrade röda demonstranter. Nu är undantagstillståndet i Bangkok borttaget. De som sitter fängslade sedan orostiden har möjlighet att komma ut och borgensförhandlingar pågår för fullt. Abhist sa’ härom dagen att: de olika instanserna kommer inte att lägga hinder i vägen för att de som anklagas för mindre föreseelser ska släppas". Sitter det folk inlåsta sedan sju månader tillbaka för mindre förseeelser?!  Undantagstillståndet är ersatt med ISA "Internal Security Act," så det blir ingen större skillnad.

Regeringen vill öka den lagliga åldern för tjejer att ha sex från 15 år till 20 år. Detta i ett försök att minska oönskade graviditeter. Vem, förutom regeringen, tror att det kommer att funka?

3 kommentarer:

  1. Knappast någon annan, apropå det sista..........
    Julbadet hade jag gärna tagit i havet, men det får vänta!
    God Jul till er från mig!

    SvaraRadera
  2. God Jul till er och ha en bra julafton! Kram

    SvaraRadera
  3. God Jul och Gott Nytt År Till Bloggerskan, Ging och alla Läsare.
    Önskar
    Pelle

    SvaraRadera