söndag, december 26, 2010

I ett hav av flaggor drunknar musiken

I går skulle Ging, Olarn & Rang köra konsert på Saphan Hin i Phuket stad. Det visade sig att det var en jättetillställning med tal och en massa flaggviftande. Allt till kungens ära. Dom hade ett av läckraste fyrverkerierna jag någonsin sett! Himlen exploderade av färger och hundratals rispapperslyktor steg mot rymden.
 Det var tiotusentals människor på Saphan Hin och alla viftade med flaggor, högdjuren på scenen dom pratade och pratade. Sen viftade alla lite till med sina flaggor och skrek i kör "Vi älskar Kungen, vi älskar Thailand".
 Helt plötsligt börjar folkmassan röra på sig. Alla går därifrån. Ging & Co har ännu inte spelat, inte heller hade de unga killar som tävlade i rockbandstävlingen spelat en enda låt. Det visade sig att den siste talaren på scenen sagt "... och med det var det slut för ikväll. Tack för att ni kom!".
När bandet skulle gå på fanns knappt någon publik, alla trodde ju att det var slut. Dessutom hade de icke organisationskunniga organisatörerna haft problem hela dagen, så tiden hade runnit iväg. Två-tre låtar körde bandet, konserten var nästan över innan den startat och scenen äntrades av några diskofigurer.
Rockbandstävlingen kördes ännu senare med ännu mindre publik, men då hade vi gett upp och åkt hem till byn på middag! Ging bara skrattade efteråt och konstaterade att "mycket ska man va’ med om..."

12 kommentarer:

  1. Det är en himla tur att thailändarna är födda och uppvuxna i Thailand! En annan hade blivit skitsné om man laddat för spel och sedan går publiken.... Ja, ja, som det kan gå. Önskar er båda ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. "tur att thailändarna är födda och uppvuxna i Thailand" ? ? ?

    De hade väl inte varit Thailändare ifall de inte varit födda och uppväxta där!

    SvaraRadera
  3. Lotta, jag förstår vad du menar även om inte anonym gör det... och du ska veta att framförallt Olarn var rätt förbaskad. Kan jag förstå då han inte sovit pga att han spelat gig i Bangkok och åkte ner tidigt dagen efter för att, i välgörenhetssyfte, spela helt gratis för kungen. För i det närmaste ingen publik...

    Många blev förbannade när dom fick veta att Rang m.fl hade spelat eftersom dom varit på plats men trott att det var inställt eftersom dom sa’ det var slut.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det var jättesynd att det blev så! Hoppas de får spela snart - MED jättepublik!

    SvaraRadera
  5. Så vansinnigt vansinnigt! Kul historia att berätta.. Ser fram emot att få läsa om konserten och tävlingen... fast jag begriper att de kanske aldrig blir av ... Eller????

    SvaraRadera
  6. Det var väl synnerligen dåligt arrangerat, thaistyle kan krångla till verkligheten! God fortsättning och lev väl dessa återstående dagar på året/Kram S

    SvaraRadera
  7. Marie-Anne, det blir ju som det blir - det brukar bli så...

    Doris; läs sista delen av inlägget, inte mycket att skriva om ett par låtar.

    Susanna, ingen ordning som ordning var det. Fast å andra sidan hade musikerna väldigt skoj hela natten, det kanske dom inte orkat om dom spelat full konsert ;-)

    SvaraRadera
  8. Ja, ibland blir det som det vart.
    Vi hade i alla fall fullt ös på våran konsert i Svenkbyn
    De spelade både "Sabai Sabai" Och "Doo doo doo dodö-tam" Och massor med rock, VIP-orkstern.
    Klockan två gick vi hem i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Som sagt, ibland blir det som det vart-vart tog signaturen vägen?
    Pelle-Fest skulle det vara.

    SvaraRadera
  10. Hej igen, I am back on line. Vilket elände, men det var ju härligt att musikerna hade trevligt i alla fall. Låten "Doo doo doo dodö-tam" undrar om jag inte känner igen den...Ha ett härligt slut på året, kram på er bägge!

    SvaraRadera
  11. Vilken märklig och komisk händelse och det är ju bara att skratta åt det som Ging gjorde. Bättre lycka nästa gång....eller vad jag ska säga, ha, ha, det här var verkligen ett spel för galleriet, eller handlar det bara om dålig koll......

    SvaraRadera
  12. Fest-Pelle, wow kl 2 - jag är imponerad!

    Åsa, välkommen tillbaka! Dododo är en Job2Do låt som du dansade till på Sunshine Bar nyårsnatten ;-)

    Annika, för många kockar som var inblandade i den så kallade planeringen..

    SvaraRadera