tisdag, juni 01, 2010

Perfekt väder på Phuket!

Lågsäsong, alla Thailandsresenärer oroar sig över vädret. Tro’t eller ej, men just nu är det perfekt! Vi har soliga dagar och ofta regniga nätter. Luften är klar och värmen inte så tryckande. Brunnar fylls och trädgårdar växer så det knakar. Vädret växlar fort så vi får underhållning på köpet. Ena stunden är himlen knallblå, andra stunden ser den ut som på bilden nedanför.

Phukets guvernör Wichai Praisa-ngob som är på krigsstigen mot tuktukar är verkligen på hugget. Nu har han beordrat dom lokala myndigheterna att sätta stopp för ljudliga problem, framförallt i Rawai och Patong. Nu ska barer tvingas tystna när det är meningen att dom ska tystna. Med tanke på att polisen förmodligen tjänar en hacka på att barer får ha extra öppet för vi se om han lyckas, men jag gillar guvernörens energi. De som bor i barers närhet jublar hejvilt och håller tummarna för att han får tyst på ljud-marodörerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

  1. Bara han inte blir mördad med sin framfart/kram S

    SvaraRadera
  2. I Sverige växlar vädret också, ömsom sol och varmt, ömsom regn och kallt.

    Har du hört någonting om bussar från Karon till Patong, det är inte smidigt att man skall via Phuket City
    vart man än skall.
    Är det sant att de "spöade" upp en som försökte med buss?
    Håller med Susanna, bara han inte blir mördad!

    SvaraRadera
  3. Heja guvernören!
    Det är sant - bättre väder än så här kan man inte önska sig tycker hon som ska åka hem i morgon..........

    SvaraRadera
  4. Håll kvar det vädret....vi åker till Puket den 11-13. Min hurtige make ska springa maraton, och jag tänkte vara kranskulla ;)

    SvaraRadera
  5. I Rawai?! Oj, dom barerna måste jag ha missat, synd... ;-)

    Det var då en rackarns energisk guvernör. Undrar vad som blir nästa "mission"?! Någonting som skulle minska antalet dödsfall och olyckor i trafiken vore ju välkommet. Jag slår honom en signal, han ser ju snäll ut dessutom!

    SvaraRadera
  6. Susanna, det hoppas jag verkligen!

    Pelle-Buzz, om dom blev misshandlade vet jag inte säkert, med hotade blev de som försökte fixa buss iaf. Förresten har vi aldrig "regn och kallt" - vi har "regn och varmt" ;-)

    Marie-Anne, det kanske börja regna om du åker...

    Annika, ojoj - då får jag försöka hålla fast molnen. Molnigt måste vara bättre än soligt. Heja heja!

    Hannele, dom kanske var där och väsnades, hahaha! Finns en hel del - dom har egentligen klockan 12 som stängningstid i Rawai. Visst är han imponerande guvernören, om sen det bara är prat vet man ju inte.

    Inte heller vet jag om han ligger bakom en annan drive dom har nu: ALLA ska ha hjälm på moppe, även passagerare börfälls. Jättebra tycker jag.

    SvaraRadera
  7. Hannele, jag menade att NI kanske var där och väsnades, inte DOM ;-)

    SvaraRadera
  8. Men tänk... man ska ALDRIG skriva om vackert väder. Nu ÖSER det ner därute!

    SvaraRadera
  9. Hahahohohihi - och nu skiner solen igen. Ni förstår att det är växlande väder va ;-) Nu skriver jag inget mer om sol-regn-sol-moln-sol!

    SvaraRadera
  10. Jag längtar til det växlande vädret, om 42 dagar är jag på plats. Längtar.

    SvaraRadera
  11. Har bara varit i Thailand en gång, och det var på sommaren. Skönt med lite mindre turister och alldeles utmärkt väder tyckte vi. Några enstaka regnskurar, men vad gör det under några veckor?

    SvaraRadera
  12. Maj och juni är fina månader, varmt och skönt och lite turister....bra det där med hjälmtvång på moppe/MC så klarar sig många skallar om olyckan är framme. Kul med en Guvernör som det är lite go i!

    SvaraRadera
  13. Vad jag har hört om busschafförens öde så blev han sktjuten när han körde den. Så någon buss mellan Patong och Karon kommer aldrig Tuktuk chafförena gå med på. Eller rättare sakt maffian i Phuket.

    Sen kan jag inte förstå alla som gnäller på oljud från en barer eller liknande. Det finns ju så många lungna ställen att bo på i Phuket så det är väll bara att flytta dit då!!

    SvaraRadera
  14. Matte, skulle inte förvåna mig om han sköts, mn jag vet inte 100 om det är sant.

    Vad gäller ljudföroreningen förstår jag abslout de som klagar. Det handlar inte om Bangla och andra partygator utom om lugna områden som mer eller mindre ockuperats av barer. Dessa barer blåser på med högtalare på max natten lång.

    De som bor i de utsatta områdena har inte valt att bo i barområden, de har bott i lugna bostadsområden som tagits över av oljuds-skapande barer.

    SvaraRadera
  15. Bra intentioner av den gode guvernören, men säg mig, finns det något förbud eller någon restriktion som inte kringgås i det här landet?

    Sorgligt nog blir det ju ett spel för gallerierna när myndigheter utfärdar sina påbud, även om den här guvernören säkerligen har ärliga avsikter. Regelbundet "Snut-mut" veckovis löser ju problemet på ett smidigt och snabbt sätt för de näringsidkare som vill kringgå bestämmelserna, tyvärr.

    I övrigt kan jag bara skriva under vad gäller vädret. Vi har dock ännu inte riktigt vant oss med värmen så vi hasar oss flämtande fram och åter mellan terassen och poolen, men skönt är det! Skulle aldrig falla mig in att klaga på värmen, den är ju en av många anledningar till att vi trivs i Thailand!

    SvaraRadera