fredag, september 11, 2009

Mathimlen är nära


Igår åkte vi in till vårt nya köpcentrum i Chalong där Village Market öppnat matbutik. Wow - nu behöver vi aldrig åka till Central festival igen. Här finns mer ost än jag någonsin sett i landet tidigare, massor av engelska tidningar och magasin och ett vinsortiment som är häpnadsväckande! Allt annat som man kan tänkas saknas finns också, som hårdbröd, tacos, godis och cigarrer. En utlännings mathimmel!

Nu har Ging och jag handlat lite inför semestern. Mörk choklad, vin, cigarrer och en bok med sudoko ska få följa med på resan. Fast jag vet inte om vi kan hålla oss - det kanske blir ett litet privatparty redan ikväll!

11 kommentarer:

  1. Öppna foderluckan ni bara, speciellt chokladen kan mögla väldigt fort! ;-)

    SvaraRadera
  2. Åh, knäckebröd.. det enda jag möjligen brukar kunna sakna när jag är utomlands. Bara att gratulera :)

    SvaraRadera
  3. Men så BRA! Nästan "hemma" för er ju. Där lär det blir några besök i dec. Ett bra vinsortiment på nära håll är ju inte fel...

    Så mysigt det låter med era semesterplaner! Klart ni måste "för-fira" lite ikväll. Kanske under stjärnorna "uppe" hos Ging!! :)

    SvaraRadera
  4. Ja! Semester snart! Känns skönt att jag tar hand om Phuket åt er va? ;)

    SvaraRadera
  5. Hej M!

    En helt annan sak: Jag lovade att kolla upp Blomsterboken. Den är helt fantastisk kan jag bara säga. Inbunden med guld på bladens sidor, den finns på engelska men den är riktigt dyr 1700bath men nästan värt det. Finns på Asia bookstore......lycka till med den mörka chokladen....S

    SvaraRadera
  6. Lotta, jag vågade inte chansa. Mögel är otrevligt, chokladen var god ;-)

    Suss, ja visst är det fantastiskt att man kan köpa wasa knäck i Chalong!

    Hannele, du kommer bli lyrisk över sortimentet. Jag har nu, inte fö rmin skull utan för alla vinälskares fromma, tihihihi - provat en flaska rött för 310 baht. Jättegott!

    Susanna, oj - det var dyrt. Kanske väntar en stund med inhandling. Men nu vet jag iaf var den finns, tack!

    SvaraRadera
  7. Oj missade Långrygg... det är mycket lugnande att du håller koll på Phuket ;-)

    SvaraRadera
  8. Ja, visst är Villa Market (konstigt namn, låter som en mäklarfirma) en härligt mataffär! Och inte så lågt hemifrån Sai Yuan heller. Jag och Staffan, som älskar god mat, blev som småbarn i en leksaksaffär när vi upptäckte den affären. Nästan allt gott finns att få, vi kunde t.ex. inte låta bli att köpa de allra största, finaste jordgubbar, imorterade från USA. Där lär vi nog hamna många gånger framöver (ja, inte i USA, utan på Villa Market...).

    SvaraRadera
  9. Christer, javisst är det ett knäppt namn. Jag tycker också deet låter som man kan gå dit och köpa hus!

    vi blev rätt småbarnslika också... spenderade en och en halv timme där ojande och hummande över allt gott som fanns att tillgå.

    SvaraRadera
  10. Hej B-M!
    Knäckebröd är bäst. De säljer Wasa-bröd här också tack och lov. Annars kan man ju titta till svenskhörnan på IKEA. Hoppas ni har haft det bra på semestern.
    Massor av kraaaamar från Island.

    SvaraRadera
  11. Hej Eva!

    Vi har inget IKEA, konstigt nog. Än.

    V har haft det jättebra! Hoppas allt bra med dig också. KRAAAAM!

    SvaraRadera