måndag, december 15, 2008

Abhisit, Thailands nye premiärminister


Idag valdes Vejjajiva Abhisit till landets premiärminister. Han är demokraternas partiledare sedan 2005 och förhållandevis ung, född 1964. Onödigt vetande om denna Abhisit, han älskar sin iPod!

Valet tog lååååång tid, här går alla som röstar fram till talmannen
en och en och avger sin röst.

Om det blir lugnt nu? Det vet vi inte.
De gula i PAD är nöjda med valet, men nu kommer de röda att känna sig överkörda. Deras nominerade Pracha Promonk förlorade. Dagarna innan valet haglade rapporter om hot om mutor, så det är sig likt i kaospolitikens Thailand.

Tillägg kl 13: tyvärr verkar de röda inspirerats av de gula och bråkar och kastar sten utanför parlamentet.

7 kommentarer:

  1. Vi får se vad som händer nu. Kommer de röda börja agera som de gula och kommer de gula att hålla sig lugna eller kommer även de bege sig ut på gatorna igen?

    Med Newins stöd för Demokraterna kan man ju aldrig riktigt veta vad de gula kan tänkas ta sig för.

    Vad gäller de röda så lär vi väl veta lite mer ikväll, när de samlas på Sanam Luang. Tror det är upp till de röda ledarna nu. Förhoppningsvis manar de till lugna demonstrationer och inte till våldsamma upplopp.

    SvaraRadera
  2. Hoppas inte de röda sänker sig till samma låga nivå som de gula. Protesterna kan bahövas senare om förslaget om rösträtt för "bönderna" blir verklighet.

    SvaraRadera
  3. Hittade din blogg på bloggreistret och blev nyfiken. Är själv utlandsbo och tycker det är kul att läsa om andra svenskar i utlandet.

    SvaraRadera
  4. Guava & Flor; det är väl bara att hålla tummarna. Jag hoppas de ska demonstrera snällt, men... jaa... vi får se.

    Pratade med en trött "röd" thai igår som sa: Visst borde vi acceptera och visa dom nästa val. Men även om vi vinner avsätter dom ju våra ledare på ett eller annat sätt. Jag börjar tro att vi måste revoltera på riktigt!

    SvaraRadera
  5. Kina; Hej julklappsmamman och välkommen till Thailand i cyberrymden!

    Jag har faktiskt varit inne hos dig och läst tidigare, men inte kommenterat.

    SvaraRadera
  6. Så jag kanske inte är ute och cyklar trots allt då, fast jag inte pratat med några röda... Jag tror också att det kommer att bli något åt revolutionshållet vad det lider.

    För de röda har börjat förstå. Det är farligt för adeln.

    SvaraRadera
  7. DemokratiGuava, jag tror som du - va konstigt va? ;-)

    SvaraRadera