lördag, december 13, 2008

Dom ser rött i Bangkok

Om ca en halvtimme ska Thaksin än en gång rings in till sina supporters som samlats på National Stadium. Redan i morse började folk strömma till och slagsmål utbröt mellan college-studenter och rödklädda. Viss kalabalik uppstod då det tydligen har kastats smatterband. Ljudet kan lätt misstas för gevärsskott.

Information som släpps o
m kvällens möte är att Thaksin har pratat in ett 23-minuterrs anförande på ett band. Det ska ha spelats in i "ett land nära Thailand, ej Hong Kong" men han uppger inte vilket land. Sedan flög Thaksin till ett land långt bort(!) för att kunna ringa in klockan 20 ikväll. Efter telefonsamtalet ska bandet spelas. Visst låter det lite som en halvtaskig actionrulle?
Tillägg kl 23, det bidde inget live-telefonsamtal pga att de politiska motståndarna blockerar deras kabel-tv-bolag, enligt organisatören. Det bidde det bandade videoinslaget istället. Det avslöjades inget nytt, han klagade på att militären lade sig i och förstörde den demokratiska prcoessen (är benägen att hålla med honom på den punkten).

Mycket folk var det iaf!

Bilden på de rödklädda i övre kant har jag lånat på Pantip.com . Bilden till vänster har jag lånat på The Nation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar