torsdag, mars 15, 2007

Idylliska Phuket

Välkommen till Laemka, en av Phukets nästan öde stränder. Vill du komma hit måste du veta var stranden ligger. Som du ser är den är inte så välkänd och välbesökt som Patong! Ta Chalongvägen mot Rawai, mitt emot Rawai tempel ligger en liten 7/11, där svänger du in till vänster. Efter ca en kilometer på en urusel väg, kommer du till denne grymme gubbe! Där är det säkrast att åka förbi, varken runda filurer eller tänder verkar vara välkomna?! Om du åkt in där får du gärna tala om för mig vad som hände - jag vågar inte prova:-)

Femtio meter efter elaka gubben parkerar du och går nerför trapporna. Sen är det bara att njuta! Tyvärr har restaurangen som Ging och jag förr satt och filosoferade vid stängt. Men det finns några thailändare som har ett litet stånd med både dryck och mat. Att jag varit på badutflykt idag beror på strömavbrott. Klockan tre blev det tyst och svart överallt i området. Det var bara att inse att det inte gick att jobba. När man inte är otroligt stressad är strömavbrott faktiskt rätt skönt.

14 kommentarer:

  1. Vilken härlig strand! Finns det verkligen så tomma ställen kvar på phuket? det trodde inte jag.

    hälsningar Lena_C

    SvaraRadera
  2. För många år sen hyrde jag moppe på just Phuket för att få se delar
    som man annars inte gör.
    Hittade massor av mysiga stränder som jag inte har en aning om vad de heter. Idag är jag livrädd att åka moppe så nu blir det inte lika många "upptäcksresor" för min del, inte med moppe iaf! Men det finns ju andra sätt att ta sig fram!
    Kram från Carina

    SvaraRadera
  3. Jaha.. nu kommer säkert någon att tipsa Aftonbladets resebilaga om stranden med komplett vägbeskrivning och nästa vinter kommer man inte få plats att lägga ut en handduk i sanden.. Sånt har hänt förr med trevliga lugna stränder.
    Jag lovar iaf att inte skvallra!

    SvaraRadera
  4. Lena_c: Phuket har fler stränder än vad många tror, och många oexploaterade ställen.

    Carins: tuktuk kanske? Jag förstår moppe-skräcken, man ska inte köra i den här trafiken om man inte känner sig säker.

    Lasse: Men du kan ju komma hit iaf! Printa vägbeskrvningen till nästa resa! Man kanske skulle testa att sprida en lögn... lägga ut bild på paradisstrand ocn en vägbeskrivning där inte en siffra är rätt :-) hehehe...

    SvaraRadera
  5. Till Ging.
    Nu har jag kollat ditt
    trumsolo! GRYMT!
    Vi syns snart.
    Dennis

    SvaraRadera
  6. Grattis till strömavbrottet ser härligt ut om det får såna konsekvenser, just hämtat mig från ett virus som satt i en hyllningssång till kungen som frugan lyckades få in...
    de var nära att 6 års samlande av fakta försvann..man är ju ingen hejare på att backa upp..

    SvaraRadera
  7. Grattis till strömavbrottet ser härligt ut om det får såna konsekvenser, just hämtat mig från ett virus som satt i en hyllningssång till kungen som frugan lyckades få in...
    de var nära att 6 års samlande av fakta försvann..man är ju ingen hejare på att backa upp..

    SvaraRadera
  8. Ajajajaj! Stackare, i kungens hyllningssång, det var taskigt!

    Du fick visst lite hicka efter viruset, samma kommentar dubbelt upp - men det är så trevligt med kommentarer att jag spar båda :-)

    Backa upp, ja det fuskar man med. Nu fick jag inspiration att bränna ner lite i helgen. Jobb har alltid backup på men inte mycket mer. Tack och lov är vi i Mac-världen mer förskonade från virusangrepp. Peppar peppar, ta i trä!

    Lycka till med upprensningen!

    SvaraRadera
  9. Grattis till dig Dennis! Va kul att du ska va med i TV-pucken, och vi kan titta! September hörde jag att du skulle spela.

    Eftersom Ging är i Khao Lak kör jag nu en imitation av honom:

    Ging ler, tittar blygt i golvet, skrapar lite med foten och säger: Thank you very much! Very kind of you to say that! See you in may, only two month - I miss Herte!

    Kram från mig och god natt!

    SvaraRadera
  10. Hej,
    Visst är stranden härlig men en gång när jag och familjen skulle äta på restaurangen så visade sig att det vi trodde var en massa svartpeppar på kycklingen vara stekta myror. Den storsinta servitören erbjöd sig storstilat att dra av 50 % på priset (jag hade ju ätit en del innan jag upptäckte det) :-) Kanske därför de har stängt.

    Ricky

    SvaraRadera
  11. Hahaha - kanske det. Jag har ätit där en antal gånger men (mig veterligen) aldrig fått stekta myror. Det ska ju vara en delikatess påstås det. Du kanske ska vara glad att dom inte tyckte ni skulle betala mer :-)

    SvaraRadera
  12. Myror är bra. Fullt av protein. Som Per sa, myrägg - smaskens.

    SvaraRadera
  13. Vilken mysig strand det verkar vara! Jag har ju inte varit så mycket på Phuket så bilder som denna kommer alltid som positiva överaskningar. Men ändå så är det Patpong Beach jag ser framför mig när jag blundar. Lite synd att jag aldrig gav Phuket chansen...

    SvaraRadera
  14. Patpong Beach, det vore en syn för gudarna :-) Blunda inte Nille!

    Förstår att du menar Patong och det är ju en Patpong-kusin... hmmm varför finns det så många "dåliga" ställen som börjar på Pat tro?!

    Nu när ni blir svenskar hela familjen kanske ni kommer att åka på semster hit, som alla andra svenskar - och då kan ni komma hit!

    SvaraRadera