fredag, december 22, 2006

Vänner i verkligheten


En av de roligaste sakerna med att vara aktiv i forum och skriva blogg är att man får kontakt med människor man annars aldrig skulle träffat. Alla har dom roliga namn oxå - man använder signaturer på nätet. De flesta gör inte som mig och använder sitt vanliga namn utan hittar på skojiga smeknamn. Som Bullmamma - Åsa från Borlänge, en thailandsälskande trebarnsmor från Borlänge. Vi har haft sporadisk kontakt genom mejlen - igår ringde hon: "Vi är på Nai Harn Beach!" Så gårdagens lunch intogs med Bullmamma Åsa och hennes stora familj och två extra, inlånade barn. Det var väldigt roligt att träffa dom i verkligheten. Special-meddelande till er: Tack för igår, hoppas slutspurten på semestern blir skön!

Dom som älskar Thailand verkar genomgående vara snälla och godhjärtade. Kanske vi som tar oss till Thailand, eller drömmer om det, söker det "snälla". Det är lätt att vara god när folk är snälla mot en, det är lätt att le när andra ler. Det är svårt att förlora humöret och höja rösten när andra ler och talar lågt. Nu blev jag nog lite julsentimental! Ni får ursäkta sirapen :-)

Till något helt annat. Polisen på Phuket tar till hårdhandskarna, i år ska helg-olyckor förhindras. Vad är deras främsta vapen tror ni? Gissade du på tuggummi gissade du rätt! Trafikkontroller kommer att sättas upp lite varstans. Där ska de ska kolla nykterhet, körkort, att folk bär hjälm och så vidare. Alla som stoppas ska få tuggummi - så dom inte somnar vid ratten, eller bakom styret. Jag hoppas de kör en hård linje vad gäller nykterheten, det är den stora boven i olycksstatistiken.

Sänder en tanke till min käre far som, om han fått leva, skulle fyllt åttio år igår!

1 kommentar:

  1. Från: Rakel den 06/12/22 14:55
    Ja, visst ar det kul att prata med manniskor man inte moter i vardagen men har en del gemensamt med!
    Tanken att Thailandsalskare skulle vara sarskilt goda ar god!
    Vi har ingen sillonskan eller skinkonskan och lika svart att frambringa julkansla som du.
    God Jul iallafall!

    Från: Asa den 06/12/22 16:45
    Eva fran Borlange? Tror nog du slant pa tangenterna, eller sa kanske semestern invigdes med nagot starkt efter bastun?? Trevligt var det att traffa dej Britt-Marie, hoppas det blir fler ganger!! Hoppas du far en skon semester!
    Kram fran Bullmamma med familj och en riktigt god jul!


    Från: Malee den 06/12/22 18:58
    ÅSA: oooops, jag sa väl att namn inte är min starka sida? Tänkte nog på urmodern Eva eller nåt, om jag över huvud taget tänkte?! Men nu har jag ändrat, så nu heter du ÅSA igen Okej?!

    Rakel: vi får dansa ändå, utan tomtegubbar - men vi har ju andra gubbar! Dom duger lika bra!


    Från: Härensjö den 06/12/23 06:33
    Här i Korat, har poliserna en förmåga att alltid vara ute några dagar före de stora helgdagarna. De försöker samla in till nyårsfesten. Sedan försvinner de några veckor och dyker upp igen när de vankas helg dagar igen.

    Från: Nille ( länk ) den 06/12/23 08:25
    Massor av God Jul hälsningar från oss i Bangkok!

    Från: Johan (GuavaJuice) ( länk ) den 06/12/23 09:58
    God Jul igen!!

    Önskar Johan, Nat och Felicia.

    Från: Härensjö den 06/12/23 10:52
    Stora jul önskningar till er från Korat!


    Från: David L den 06/12/23 11:15
    En riktigt GOD JUL önskar han som inte har bättre fantasi än att använda sitt namn på diverse forum. Vi lär nog också träffas vad det lider eftersom Nai Harn är vårt favoritställe och vi passerar genom Rawai på vägen dit.

    Från: Malee den 06/12/23 11:50
    VI tackar, hälsat har vi redan gjort Fast vi kan ju säga God Jul en gång till - det skadar inte!

    Imorgon ska jag trycka på mig och Ging en luva och ta en tomtebild till bloggen tror jag... har införskaffat typiska thaivarianter, med blinkande stjärnor!


    Från: Martin den 06/12/25 15:19
    Härlig att du träffad Bullmamma! Roligt att se foto på folk man träffat på forum!

    SvaraRadera