tisdag, december 05, 2006

Grattis Kungen!


Jag blir blogg-lat när Ging är hemma! Det är så sällan vi träffas så när han är här vill jag inte hänga vid datorn. Just nu är han i Khao Lak igen, men kommer tillbaka senare idag. För ikväll behöver han inte jobba - kungen fyller år! På hans födelsedag serveras inte alkohol i landet och nöjesetablissemang får inte vara öppna. Det är en dag för respekt och eftertanke. De allra flesta bär gula tröjor då det är kungens färg.

Jag sällar mig till hyllningskören och gratulerar den thailändske kungen till de 79 åren, varav 60 på tronen. Han är en fantastisk person och värd all respekt.

Idag går thailändare till tempel och lämnar gåvor, och uppvaktar även sin egen far. Kungens är hela landets far och dagen idag är även officiell Fars dag. Tittade på TV imorse när tusentals thailändare stod samlade utanför slottet och sjöng Kungssången. När vi var i Sverige fyllde vår kung år - vi tittade på kortegen och Ging blev lite nervös... Överallt ropade folk: Grattis Kungen! Hipp hipp Hurra! Att göra något dylikt i Thailand skulle resultera i arrestering - han tyckte vi var väldigt respektlösa mot vår kung. Man kan inte ropa åt kungen!

Helgen var riktigt kul! Vi hade avskedsmiddag för Mr Tom som åker till Sverige i morgon. Vår vana trogen så hade vi kalas natten lång. Ging och jag är precis likadana - vi fattar inte hur gamla vi är! Visst framgår det av passet: han är 43 år och jag är 46. Men när det blir fest glömmer vi det och dansar runt tills solen går upp som dom 25-åringar vi tror vi är. Vilket var precis vad vi gjorde denna gång också. Så igår var vi, utan att överdriva, en aning trötta!

Vårt zoo börjar gå mig på nerverna! Igår kväll hade jag blinkande discobelysning i vardagsrummet för ekorren studsade runt bland kablarna på taket. Senare verkade golvet röra sig vid en krukväxt - en spindel hade fått ungar. När jag skulle gå och lägga mig hade jag fått en kompis i sovrummet - en kackerlacka. Idag på förmiddagen kom en besökare jag inte sett på länge, badrums-ormen! Han hade kommit genom dörren till baksidan som jag, mitt nöt, lämnat öppen! Jagade ut honom med hjälp av att kasta glasunderlägg - åsså skrek jag nog lite också... Det räcker nu! Har sett fler otäcka djur på två månader i år än vad jag gjort på de andra sju åren sammanlagt!

1 kommentar:

  1. Från: härensjö den 06/12/05 05:24
    Heheehe.....måste vara spännande med alla kryp! nu har jag inte haft något nytt här hemma på ett tag.

    Från: Malee den 06/12/05 15:19
    Mmmm - det är lite VÄL spännande för min smak just nu! Snart blir det kryp-krig!


    Från: Carina ( länk ) den 06/12/05 19:23
    Hehe, samma här, fattar heller inte att jag är 45 (fyller på juldagen) när det är party och festligheter! Dagen efter däremot är jag oftast som 55, pallar inte dessa sena nätter som förr i tiden när man kunde gå direkt till jobbet.......jaja, det var då det!
    Kram Carina

    Från: Malee den 06/12/06 03:01
    Ja gå direkt till jobbet - det var länge sen man klarade det. Nu behöver man MINST en dag att återhämta sig!

    Från: Sköna resor! ( länk ) den 06/12/06 09:31
    Tack för kommentaren du skrev på min blogg för ett tag sen. Jag brukar kika in här då och då. Jag ska skriva på bloggen och lägga upp bilder från Filippinerna, men det kanske blir efter resan! Hoppas jag inte kommer sitta framför datorn för mycket när jag är där!

    Från: Malee den 06/12/06 09:43
    Hej du med dom fina bilderna! Oavsett när du läggger ut dina nya reseintryck så kollar jag, ha en trevlig resa!

    Från: Laila den 06/12/07 09:09
    Hej go vänner.
    Men vi är inte äldre än vi känner oss Malee....själv är jag i nästan samma årgång....men livet leker hela tiden,då det blir vad vi gör det till. Eller hur?
    Krypen du berättar om är ok för mig,så länge det inte rör sig om spindlar.
    Det är en skräck när jag kommer nära en större sådan best. Klarar inte ens att göra slut på deras tid på jorden,utan skriker på någon annan som får ta hand om detta djur o avlägsna det från min närhet.
    Ja fest är alltid trevligt och i morgon ska jag på "fest" till mina vänner som ska följa med mig ner till Koh Lanta när jag reser om precis 1 månad,i dag!!!
    Tänk nu är jag snart framme vid min avresa.
    Kram till alla goa o resglada människor.
    //Laila

    Från: Malee den 06/12/07 11:37
    Du såg inte att det var en spindel som hade får ungar... 100 minispindlar svämmade ut över golvet? Dagen efter hittade jag den STORA modern oxå.

    Snart är du här också, du ser - tiden går snabbt när man har skoj, oavsett ålder Ha så kul på festen, i helgen måste det bli lugnt här, bygget startar lördag!

    SvaraRadera