fredag, april 22, 2011

Ging i väntans tider

Tänk va lämpligt det är med all teknik! Även om jag är i Sverige och Ging i Thailand är det inga problem att hålla kontakten, det finns hur måna billiga telefonkort som helst! Ging har i veckan varit till Bangkok för att ansöka om besöksvisum. Förutom lite krångel med inställda flyg så verkar visumansökan gått bra. Det får man hoppas då vi är så optimistiska att vi köpt både flygbiljett och försäkring som ej går att omboka i förväg! (Tillägg: Det gick supersnabbt, redan på måndag levererades passet med visum inklistrat hem till honom på Phuket. Han lämnade in ansökan i Bangkok torsdag veckan innan. Bara 4 dagar inklusive skickning från Bangkok till Phuket!)

Ging berättar från Phuket att solen skiner hejvilt och temperaturen ligger på 36 grader idag. Han skulle gärna redan vara här i den svala luften. Den extra hunden han tog hand om, gödde upp och medicinerade är nu i finfin form och överlämnad för adoption.

För övrigt är det som vanligt i Thailand, den politiska cirkusen snurrar vidare och tyvärr blossade nya strider upp vid den Kambodjanska gränsen i veckan - fyra thailändska soldater har omkommit, åtta är skadade. Hur siffrorna är på den kambodjanska sidan förtäljer inte historien.

I utredningen om vilka som är ansvariga för vad i vårens blodiga sammandrabbningar har militären medelat att dom varken gjort nå’t fel eller ens skjutit mot demonstranterna. Men trots att militären påstår att dom ej använt vapen mot demonstranter har dom kvitterat ut en massa ammunition. 597,000 skott rekvirerades under perioden. 479 577 lämnades tillbaka. Om dom inte skjutit nå’t kan man undra vad dom gjorde med ammunitionen, Spelade dom kula med de 117 923 skott som saknas eller har dom tappat bort dom?

6 kommentarer:

  1. Ja, Thailands politik lämnar ju mycket i övrigt att önska men det gör ju vår med.... Att hålla sig så långt från den soppan som möjligt är väl att rekommendera, både här och där.
    Vi har nu bara fyra veckor kvar innan vi åker ner till vårt heta paradis. Det lär vara ljummet så det räcker, det brukar det vara. Men efter denna vinter tänker inte jag yppa ett enda pip om att det är för varmt!

    SvaraRadera
  2. Har Sverige lika krångliga visumregler som Thailand, gissar inte det? Vad gäller när Ging ska åka till Sverige?

    SvaraRadera
  3. Då gissar du fel Erik. Det är betydligt krångligare för en thai att få resa till Sverige än för en svensk att få resa till Thailand.

    För att få ett 90-dagarsvisum till Thailand behöver du skriva ett enda papper, för att få visum till Schengenländerna behöver du skriva en bunt papper (olika beroende på vilket typ av besöksvisum du ansöker om) + visa att du har pengar (370 kr per dag) + biljett och försäkring.

    Här kan du läsa allt om besöksvisum till Sverige:
    http://www.vfsglobal.com/sweden/thailand/index.html

    SvaraRadera
  4. Glömde nämna att den som säker visumet måste personligen lämna in det i Bangkok.

    SvaraRadera
  5. Vilket typ av visum måste man ansöka om man vill stanna i Thailand längre än 90 dagar? Eller måste man lämna landet för att förnya sitt visum?

    SvaraRadera
  6. Hej Erik, du fått vänta ett tag på dina kommentarer, har varit bortrest. Ang visum, kolla på http://www.thailandforum.se/ det finns en hel avdelning om visum där, det finns många olika...

    SvaraRadera