fredag, december 03, 2010

Vädret på Phuket bekymrar många

Vi inne i en vädernervös period igen. Det vill säga, svenskar på väg till Thailand är nervösa. Det är december, på Phuket borde solen skina från klarblå himmel varje dag. Det gör den inte. Det är nåt knas med klimatet även här. Men till alla er som mejlar mig, snälla, söta rara - det är faktiskt väldigt skönt väder.

Tyvärr är det inte foto-vackert just nu, men det är egentligen skönare än när det är foto-vackert... Vi har haft molnigt och disigt men temperaturen ligger runt 30 grader varje dag. Då snackar vi plus 30 grader. Bilden är på kvällens himmel. Som ni ser är det inte jättedåligt, det är inte heller paradisiskt molnfritt. Vi lever i en underlig tid - Sj klarar inte av att köra sina tåg och Sverige håller på att snöa igen.

Hos oss är monsunen tydligen också lite vriden, enligt prognoser kommer det att var upp och ner i en vecka till. Men, ni som är på väg ner: ta det lugnt, även om inte vattnen är kristallklara denna vecka så blir dom det snart. Om inte himlen är paradisiskt blå betyder det inte att det är kallt, det är... ursäkta mitt tjat men jag får lite många mejl med väderfrågor just nu - DET ÄR SKÖNT - DET ÄR FAKTISKT JÄTTESKÖNT!

12 kommentarer:

  1. Så vackert! Och ljuvligt väder alltså! Lite moln och dis är underbart!

    SvaraRadera
  2. Jag intygar gärna att det är ljuvligt! Vi hade inte knallblå himmel å sol men F*N va underbart vi hade det! :-)

    SvaraRadera
  3. Här är också jättejätteskönt... i alla fall om man har skoteroverall och pälsmössa ;)

    SvaraRadera
  4. Det blir vad det blir alla kontrollfreaks. Allt är väl bättre än snöstorm och minus 15 eller hur. Heja Malee. Kram från ett svalt Bangkok...

    SvaraRadera
  5. Jag håller med, vädret är OK.
    Jag tillbringa många timmar på stranden, tro mig, man blir brun på 14 dagar, även om det är molnigt och det regnar till och från.
    Skillnaden är bara att nu kan du "sola" utanför parasollet, med 30 skyddsfaktor, är det strålande sol, är det tryggast under parasollet första veckan.
    Jag ser så många som kommer och lägger sig direkt i solen första dagen, dom ser man bara en dag.
    Till och med "webbkameran" på Karon beach,ger intryck av dåligt väder? Hur nu det kan vara möjligt.

    SvaraRadera
  6. Och till alla er som vill ligga och sola: Man blir solbränd i Thailand även om det är molnigt, pröva med lägre eller igen solskyddsfaktor alls. Jätteskönt att slippa smörja i ett kör...

    SvaraRadera
  7. Jag är övertygad om att man blir nöjd med vädret om man lämnar Sverige för Thailand. Ha det gott, kram från Sunnersta (å lite Hå).

    SvaraRadera
  8. Haha kul läsning :-) Jag hade solskydd 50 fast det var molnigt :-P Tog jag mindre så kom brännblåsorna. Solen tar bra trots moln på himlen :)

    SvaraRadera
  9. Det är bara bra att det är lite mulet ibland då det är perfekt om man vill göra diverse utflykter utan gassande sol. Det är alltid varmt och gott och som sagt var man blir snyggt brun när det är mulet utan att större risk att bli vidbränd.

    SvaraRadera
  10. Det här låter bra! Ankommer på torsdag med familj Nyans Grårosa.. Och stannar i 40 dagar, så det hinner nog bli sig likt igen :) Tack för trevlig läsning och bra information!

    SvaraRadera
  11. Om man läser rapporterna så är det mer än mulet, det verkar regna rejält. Och att det är ovanligt väder för årstiden? Själv blir jag besviken på moln, jag åker för solen.. Trist när vädret visar sig från denna sida.

    SvaraRadera
  12. Sofi, Om någon rapporterar att det regnar rejält så gör det säkert det. Jag rapporterar från södra Phuket och jag rapporterar hur vädret är här - på södra Phuket - ingen annanstans. Regnar rejält gör det inte.

    Det är ovanligt väder för årstiden, normalt sett ska himlen vara blå i södra Thailand. Men, normalt sett ska inte heller Sverige vara insnöat... och normalt sett ska inte kölden skörda dödsoffer i Europa...

    Så det är bara att konstatera att "normalt sett" inte finns i år.

    SvaraRadera