måndag, maj 24, 2010

Många miste livet

Under oroligheterna i Bangkok avled 88 personer och 1 885 personer skadades Siffrorna presenterades av det thailändska hälsoministeriet idag och gäller hela den oroliga perioden mellan mars och maj. Det är guldbuddhan i Wat Pho som vilar på bilden. Tillägg: dödssiffran är nu 91 personer.

11 kommentarer:

  1. Men kära nån! Var det så många? Fy vad sorgligt, det borde fasen inte få hända. Jag skickar några extra varma tankar åt ert håll, eller rättare sagt åt Bangkoks håll.

    SvaraRadera
  2. Hemska siffror....så fruktansvärt mycket lidande för de dödas familjer och skadade som kanske aldrig blir helt friska igen. Måtte det inte hända igen.

    SvaraRadera
  3. vågar man hoppas på att det blir lugn nu?

    SvaraRadera
  4. Ja milda Matilda kan man säga... visst är det sorgligt!

    Annika, kände att jag behövde publicera siffrorna. Det är mycket ojande över nedbrunna shoppingcenter - vilket naturligtvis var fruktansvärt. en shoppingcentrum kan byggas upp.

    Det är inte lika mycket diskussion över antal omkomna. Hur kunde de bli så många och måtte det aldrig hända igen! Liv kan inte återskapas.

    SvaraRadera
  5. Eja, ett tag i alla fall. Tror (hoppas) inte det kan bli likadant igen men politisk oro kommer finnas kvar. Hur den kommer att te sig i framtiden vet ingen.

    SvaraRadera
  6. Jag skulle vara förvånad om den faktiska siffran är betydligt högre.
    Många vittesuppgifter gör gällande att döda kroppar forslats bort i militärbilar...

    1992 gjordes det ju bevisligen så det är väl inte helt osannolikt även 2010?

    Nåväl, de som är döda lider ju åtminstone inte mer, - värre är det med alla skadade som kanske mist ett ben eller arm eller som blivit förlamade eller handikappade för resten av livet.

    Det är dessa människor som verkligen fått ett "livstidsstraff"

    PS! Vad hände till slut med de otäcka uppgifterna om hittade containers på havsbotten med benrester? Blev det någonsin någon utredning?

    SvaraRadera
  7. Äsh, menade givetvis:

    "Jag skulle INTE vara förvånad"...

    SvaraRadera
  8. Precis som Lasse skrev, man ska ta den siffran med en nypa salt. Jag fick en lank skickade till mig fran en Thai kompis, dar en video visade atminstone se 20 personer liggande pa backen skjutna. Videon blockerades 10 minuter efter att jag hade fatt den.

    SvaraRadera
  9. Oavsett hur många de är, är det en (1)för mycket, både när det gäller döda och skadade. Det är så tragiskt och fruktansvärt onödigt. Mitt hjärta blöder för alla de drabbade samt deras familjer och vänner m.fl. Tack för att du orkar blogga och informera om eländet. Kram till dig från mig!

    SvaraRadera
  10. Malee: Snubblade precis över ett videoklipp där man lyckats oerhört mycket bättre än mina tafatta försök att fånga de sista tragiska minuterna av demonstrationerna i Thailand:
    http://de.justin.tv/uddthailand/b/263917367?t#r=upjOHgE~&s=28

    SvaraRadera
  11. Lasse, där sa du nåt. Vad hände med containerfynden? Jag vet jag läste nåt... men vad? Någon som kommer ihåg om det kom några besked?

    Lasse & Michael, jaaa - man vet aldrig...

    Annika, absolut!!!!

    Lasse, du får ursäkta men jag har inte hämtat mig än. Tittar kanske senare men vill hålla tragiken stången en liten stund till...

    SvaraRadera