söndag, april 12, 2009

Premiärministern lovar och lovar


Premiärminister Abhisit Vejjajiva lovar att återställa ordningen i landet inom tre till fyra dagar. Han lovar att ta till drastiska åtgärder för att visa att denna regering har kontroll. Om de inte klarar av att återställa ordningen kommer "de ansvariga" att ta konsekvenserna.
Om oroligheterna fortsätter kommer väl generaler och polischefer att avskedas. Det är min gissning.
Jag tvivlar på att han och hans regering kommer att ta några konsekvenser. För några dagar sedan blev premiärminsterns bil attackerad av de röda i Pattaya, då fick polisschefen göra sorti. Den nya polischefen imponerade då inte på mig igår när de tillät de röda att storma ASEAN-mötes-hotellet. Så frågan är om det blir nå’ bättre av att sparka folk. Finns det någon inom militären eller polisen som egentligen vill göra nåt över huvud taget?Premiärminister Abhisit Vejjajiva säger också att demonstrationerna blev olagliga i torsdags eftersom de röda valde att blockera Bangkoks gator(?). De har arresterat Arisman Pongruangrong som ledde de röda igår i Pattaya. Utanför polisstationen där han sitter demonstrerar nu - föga förvånande - de röda för att han ska släppas.

Undra om dessa löften kommer att infrias? Jag väntar på att herr Abhisit ska infria ett löfte som han utfärdade i mitten på december. Han lovade då han tillsattes som premiärminister att de som ockuperade regeringsbyggnaderna och flygplatserna skulle ställas till svars för sina handlingar. Det löftet verkar varit tomt.

Jag tycker att
Abhisit är duktig på att behålla sitt lugn och har en statsmannamässig framtoning. Han ser väldigt sammanhållen och lugn ut, även om han ser en aning mer sliten ut nu än när han tillsattes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar