torsdag, april 09, 2009

Bangkok - torsdag 9 april 2009


Jaha - då är det delvis anarki i Bangkok igen. Nu i rödklädd kostym. Taxiprotesten som stängt av många gator (bild 1) runt Victory Monument var tydligen inte sanktionerad från högre ort från början - men men... läs vidare!

Bussar har fått lagt om linjerna(bild 2) och Skytrain är fullproppat.

Demonstranterna är anpassningsbara, och bestämde sig tydligen för att taxiförarna hade en god idé. Nu marscherar och åker massor av människor till området runt monumentet för fortsatta protester, även röda ledar-figurer (bild 3).

Premiärminister Abhisit har i all hast lämnat Pattaya och åkt tillbaka till Bangkok - jag förmodar att hans bil kommer fram dit det ska...


Jag har tittat på och fotograferat TVn - har även tittat på den unga kvinna som körde sin bil rakt in i demonstranterna för att med vett och vilja skada. Här visar de live från polisstationen. Hon är ung och verkar förvirrad eller påverkad eller båda delarna. Hon ser inte speciellt ångerköpt ut.

Ovanstående kvinna har jag inte mycket till övers för, men tuffingen som ensam tog sig an demonstranterna vid Victory Monument kan jag inte annat än beundra för hennes mod (eller dumdristighet kanske). Hon tutade och krävde att dom skulle flytta på sig. Hon sk-t fullständigt i om det var demonstration eller inte, hon skulle fram! Till slut var polisen tvungen att ingripa och lotsa bort kvinnan som i sin lilla Honda Jazz vägrade ge vika mot demonstranterna som blev mer och mer hotfulla.

2 kommentarer:

  1. Vilken galen kvinna! Honda Jazz!!

    Härligt att Ging är på bättringsvägen! Gissar att det kliar i trumslagararmarna redan? :)

    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Det var det som imponerade mest på mig, Honda Jazz! Om det åtminstone varit en stor Mercedes.

    Det kliar nog inte så mycket i Gings armar än - han är inte frisk på länga vägar. Får inte/orkar inte jobba på ca två veckor. Men bättringsvägen är det!

    Kuckelikuuu från Phuket!

    SvaraRadera