lördag, januari 10, 2009

Bara vila lite...


Att vila är skönt, man blir ju trött ibland. Men oj va’ förvånad jag blev när jag vaknade idag! Jag lade mig för att sova en kort stund på eftermiddagen igår och vaknade 13 timmar senare! Gäääsp!

Att vila gillar våra kära hundar också, dom är riktiga soffpotatisar. Dom får inte ligga i soffan, men ibland tittar vi bort - när vi tittar till igen så ligger dom där och njuter. Ging och jag kommer aldrig få guldmedalj i hunduppfostran ;-)

Vi förstår dock att Jack och Mike blir trötta, dom jobbar stenhårt på nätterna som dom vakthundar dom är. Fast dom tror att faran kommer från underjorden... varje morgon när vi vaknar finns det minst ett hål på tomten. Varje eftermiddag fyller Ging hålet, varje natt gräver dom upp det.


Kampen mellan Ging och hundarna påminner om Sisyfos i den grekiska mytologin som rullade en sten uppför ett berg om och om igen - dag ut och dag in.

Det kanske är hundarna som försöka hjälpa Ging att hålla sig i form? Han behöver inte gå på gym när han automat-tränar musklerna i trädgården.


Nu ska jag jobba lite, är rätt utsövd efter nattens otroligt långa, korta vila!

8 kommentarer:

  1. Här är sömnen också upp-och ner. Jag somnade 17.45, en liten stund trodde jag,och vaknade 22.20. Nu kl.01.25 sorterar jag bilder till en bok till Marianne. Men siktar nog in mig på att sova ett varv till.
    Så jag blir lika utsövd som du.

    Kramar till er alla!

    SvaraRadera
  2. Tack för senast. Hoppas Jack inte ätit upp båda leksakerna helt och hållet ännu......
    Här är det faktiskt lite snö och det känns rätt mysigt.
    /Cotton-johanna

    SvaraRadera
  3. Rakel; Ja upp och ner kan det bli när man kommer hem! Och även när man inte flyttar på sig verkar det som med mig ;-)

    Cotton-JOohanna: Tack själv! Hälsa Emmy att Jack drömde skojiga drömmar sedan ni åke och gnydde och halvsprang i sömnen! Men bollen var så ofantligt rolig att den fick inte vara boll såååå långe.... snöret däremot leks det vidare med, det håller.

    Snö mysigt?! Du skojar ;-)

    SvaraRadera
  4. Du ha givit "power nappen" ett ansikte, att vakna 13 timmar senare det kallar jag "power nap"
    Nu är det bara ett par dar kvar till "Take off", regnar det?

    SvaraRadera
  5. Oj, då var du tröttare än du trodde! Den bästa sömnen är den oplanerade :)

    SvaraRadera
  6. Pelle, jag har satt ny standard för powernap nu ;-)

    Långrygg, mycket mycket tröttare än jag trodde! Men nu är jag himlans pigg!

    SvaraRadera
  7. Hoppsan, det var inte meningen att köra slut på er, förlåt :-) Hoppas ni hämtat igen er. Jag har nu kommit in i gamla vanor igen, fast jag är nästan onödigt morgonpigg. Dessutom tillbringar jag mången timme i bastun och bubbelpoolen, undrar just om min kropp saknar värmen och baden i Thailand. Tack för en underbar vecka och ha det bra! Kram

    SvaraRadera
  8. Åsa, VI kanske körde slut på dig eftersom du bara tackar får EN vecka ;-) eller var andra veckan jättetrist, hahaha!

    Hur som helst tror jag inte det var du som tröttade ut mig! Kram och hej!

    Idag är jag upp med tuppen också, vilket är rätt bra med tanke på att tuppen vaknar vid fem!
    Kram!

    SvaraRadera