lördag, november 29, 2008

Lååång väntan


Jag ser på besökssiffrorna att det är fler än jag som med spänning väntar på det som komma skall. Men vad i hela friden väntar dom på?

Inatt samlades både polis och miltär vid Don Muang och Suvarnabhumi. De talar med protestanterna, men gjorde inget mer.
De flesta som bevakar situationen tror polis och militär ska inleda avhysningen idag. Hoppas de gör det och sänder det på TV som de sagt. På det sättet kan ingen ifrågasätta vad som verkligen hänt om något händer. Updatering 14.30: Det cirkulerar uppgifter om att militären och polisen ska starta rensnings-aktionen vid Suvarnabhumi klockan åtta ikväll. Det finns även uppgifter om att de ska börja redan om en halvtimme vid Don Muang. Om det är sant eller inte återstår att se - det är inte officiellt bekräftat. Tillägg 17.00: vid tre-tiden hände då inget!

En av de gulas ledare säger att krisen kommer vara över innan Kungens födelsedag den 5 december. Det är för långt dit! Thailand förlorar i anseende minut för minut, fler och fler människor blir strandsatta här och världens regeringar börjar skicka protester till Thailand. Turistorganisationen uppger att de nu finns runt 100 000 personer som är kvar mot sin vilja. Ni som är kvar mot er vilja, ta kontakt med närmaste TAT-kontor - ni är berättigade till ekonomisk hjälp!


De röda ska samlas klockan 16 på Sanam Luang (vid Grand Palace). Organisatörerna uppmanar alla att komma rödklädda. Han säger också att de inte ska söka strid med de gula, inte marschera mot Suvarnabhumi och att Thaksin inte ska ringa in. Det är mycket dom INTE ska göra - men ingen info om vad dom ska göra.


Incident inatt: Först jagade PAD bort polisen som försökte sätta upp vägspärrar... Sen tog dom en polisofficer till fånga! När pressen ville ta bilder jagade PAD-mobben bort dom. Polisen verkar fortfarande vara de gulas fånge inne på Suvarnabhumi.
Det här är inte klokt, det är fullständig anarki!

Tillägg vid 17-tiden: Vid Don Muang kastade sig ett uppretad folkhop sig på den civilklädda kvinnliga polisen vid halv tolv idag. De tog upp henne på scenen, kastade vattenflaskor på henne och skrev glåpord efter henne. Den kvinnliga polisen bad demonstranterna med darrig röst att gå hem eftersom dom inte får vara kvar längre - hon bad även om ursäkt för att hon kommit in på deras område. Visst är det anarki!

I ett uttalande säger PAD detta: Om de tar sig sig in på ASTV (tv-stationen) kommer vi att slåss. Skjuter dom, skjuter vi tillbaka. Om vi måste dö, måste dom dö först!

Nåt helt annat: stackars, stackars människor i Indien! Vilken fasansfull tragedi! Mitt djupaste deltagande till alla nära och kära till de omkomna och skadade.

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Tack för din blogg. Det känns som det är det enda ställe som man kan få reda på vad som händer.

    Lena / Nattsyster

    SvaraRadera
  2. Tack Lena, det är kul att veta att det uppskattas att jag bloggar fingrarna nästan blöder ;-)

    Det är bara naturligt att svensk media för tillfället skriver mer om Indien... det skulle jag göra om jag vore redaktör också.

    SvaraRadera
  3. Tack för att du skriver vad som händer,,ska själv till Phuket via bangkok 21Jan med familjen,
    tittar på bloggen flera ggr dagligen.

    SvaraRadera
  4. Hej Kenneth. Ja om de inte löst detta innan er resa kan dom lika gärna lägga ner Thailand som semesterland ett år!

    SvaraRadera