torsdag, november 27, 2008

Kampen hårdnar - förtäckta hot från PAD

Tungviktarna inom näringslivet börjar nu dra tillbaka sitt stöd för PAD och istället kritisera dom hårt för ockupationen av framförallt Suvarnabhumi. Bra och på tiden tycker jag! Om fler drog tillbaka sitt stöd och strypte pengaflödet till PAD skulle de snart tvingas avbryta sina demonstrationer - det är inte gratis att hålla på så här...

Chai-anan Samudavanija, en politisk expert och samhällskritiker uttalade farhågor för några veckor sedan om att:
Vissa element inom PAD kan komma att gå under jorden och börja mörda/avrätta (vad de anser vara) korrupta politiker. Chermsak Pinthong, en av de som utarbetar PADs ideologi, skrev igår i en artikel i ASTVPhuchatkan: Vi måste tänka över vår taktik, om fredliga(!) demonstrationer inte hjälper oss nå vårt mål kanske vi måste ta till våldsamma metoder, även mord för att vinna kampen.

DN skriver om att alla väntar på kungens tal på födelsedagen 5 dec. Det håller jag med
om - ALLA vill höra vad han har att säga. De skriver om Somchais hårdnackade vägran att avgå när han talade på Tv i går kväll: "Då hade han först enligt uppgift haft kontakt med kungen." Det var intressant, vems uppgift? Det finns inte en enda antydning till att Somchai varit i kontakt med kungen i Thailändsk media.

Bilden visar samhällsvetaren och debattören Chai-anan Samudavanija som var med och skrev 1997 års konstitution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar